13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hakkaride 3 günlük kurtarma operasyonunda mutlu son: Binmizit yaylasındaki hayvanlar kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkaride 3 günlük kurtarma operasyonunda mutlu son: Binmizit yaylasındaki hayvanlar kurtarıldı
Abone ol
Hakkari’nin Durankaya Beldesi’nde, 3 Bin Rakımda Bulunan Binmizit Yaylası’nda Kar Nedeniyle Mahsur Kalan Son Büyükbaş Hayvanlar Da Yapılan Başarılı Operasyonla Kurtarıldı.

Hakkari’nin Durankaya Beldesi’nde, 3 bin rakımda bulunan Binmizit Yaylası’nda kar nedeniyle mahsur kalan son büyükbaş hayvanlar da yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede yaklaşık 19 büyükbaş hayvan, üç gün boyunca yürütülen çalışmalarla sağ olarak kurtarıldı. Durankaya Belediyesi, jandarma ve AFAD ekiplerinin koordineli müdahalesi sayesinde sürü güvenli bölgeye ulaştırıldı. Kurtarma ekibine öncülük eden Durankaya Beldesi Çaylıca Mahallesi Muhtarı Hacı Arslan, "Bölgede yaklaşık 1,5 metre kar vardı. Üç günlük çalışmayla tüm hayvanları kurtardık. İlk gün 3, ikinci gün 5, üçüncü gün ise 12 büyükbaş hayvanı sağ olarak kurtardık" dedi.

Destek sağlayan kurum ve yetkililere teşekkür eden Aslan, "Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci’nin operasyon boyunca önemli katkılar sundu. Başkanımız üç gün boyunca araç desteği sağladı, sürekli arayıp bilgi aldı ve belediyenin tüm imkânlarını seferber etti. İl Jandarma Komutanlığı dron desteği sağladı. Karakol komutanı ve ekibi bize eşlik etti. Üçüncü gün AFAD ekibi de çalışmalara katıldı. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yoğun kar altında zorlu şartlarda sürdürülen kurtarma operasyonu, son hayvanların da güvenli şekilde çıkarılmasıyla başarıyla tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayburtta vatandaşlar internet ve telefon dolandırıcılığına karşı uyarıldı Önceki Haber

Bayburtta vatandaşlar internet ve telefo...

Muşta 350 yıllık tarihi çay ocağında 55 yıldır çay demliyor Sonraki Haber

Muşta 350 yıllık tarihi çay ocağında 55...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar