29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5251
EURO34.9128
ALTIN2441.6

Hababam Sınıfından esinlenip okulu doğaya taşıdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hababam Sınıfından esinlenip okulu doğaya taşıdılar
Abone ol
Amasya’da Lise öğrencilerinde Doğa Bilinci Oluşturmak Amacıyla Boraboy Gölü Tabiat Parkında Sınıf Oluşturuldu. Yeşilçam’ın Unutulmaz Serisi Hababam Sınıfı Filminden Esinlenilen Uygulamada öğrenciler Kamp Alanını Sınıfa Dönüştürdü. Kitap Okuyup Testler çözen öğrencilere Ilk Yardım Ve çadır Kurma Eğitimleri De Verildi.

Amasya’da lise öğrencilerinde doğa bilinci oluşturmak amacıyla Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda sınıf oluşturuldu. Yeşilçam’ın unutulmaz serisi Hababam Sınıfı filminden esinlenilen uygulamada öğrenciler kamp alanını sınıfa dönüştürdü. Kitap okuyup testler çözen öğrencilere ilk yardım ve çadır kurma eğitimleri de verildi.

Taşova Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu bu doğada sınıfı, Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca’nın söylediği, "Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili, tepesinde damı olan yer değildir. Okul her yerdir” sözünü akıllara getirdi.

Uygulamadan çok memnun olan 10. sınıf öğrencisi Salih Esen, “Okulumuzun sunduğu farklı bir etkinlik oldu, arkadaşlarımızla sosyalleşme anlamında çok güzel bir etkinlik. Kamla ilgili yeni bilgiler öğreniyoruz. Çok güzel bir deneyim oldu bizim içinde” dedi.

İlk defa böyle bir etkinliğe katılan Ayşe Özkan, “Okul sadece kapalı bir mekan değildir. Her yer okuldur. Okulumuz böyle bir etkinliği bizlere sunduğu için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kampı iki yıldır yaptıklarını anlatan okul müdür yardımcısı Serkan Ünal ise, “Münir Özkul’un Hababam Sınıfı’nda can vermiş olduğu bir role biz burada öğrencilerimizle birlikte hayat verme düşüncesi içerisindeyiz. Okulun sadece dört duvardan olmadığını, eğitimin her yerde gerçekleşecek olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize burada ilk yardım, kampçılık ve çadır kurma eğitimi veriyoruz. Okuma, test çözme saatleri oluşturduk” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi 20 mahallenin kullandığı yolu temizliyorÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi 20 mahalleni...

Başkan Zelyurt, Gövdeli Mahallesindeki çalışmaları incelediSonraki Haber

Başkan Zelyurt, Gövdeli Mahallesindeki ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar