160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gürcistandaki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürcistandaki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi
Abone ol
Gürcistan’ın Satsikhuri Köyünde, 3 Mart’ta çıkan Yangında, 18. Yüzyıldan Kalma Tarihi Cami Kullanılamaz Hale Geldi.

Acara Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Satsikhuri köyünde çıkan yangında 18. yüzyıldan kalma tarihi Satsikhuri Camii kullanılamaz hale geldi.

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Khulo şehrinin Satsikhuri köyünde, 3 Mart akşamı çıkan yangında 18. yüzyıl sonları ile 19. yüzyıl başlarına ait Osmanlı Dönemi’ne ait tarihi cami kullanılamaz hale geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına yerel ekipler ve vatandaşlar müdahale ederken alevlerin hızla yayıldığı cami tamamen yandı.

Gürcistan’ın kültürel miras listesinde yer alan Satsikhuri Camii, ilk olarak Paksadzeebi köyünde inşa edildi. Zamanla yıkılan ve farklı köylere taşınan cami 1828 yılında Laz ustalar tarafından Didachara köyünde yeniden inşa edildi, 2002 yılına kadar varlığını sürdürdü. Cami daha sonra Satsikhuri köyüne taşındı.

Satsikhuri Camii, 2006 yılından itibaren kültürel miras olarak kabul edildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölmeztoprak inceleme gezilerine devam ettiÖnceki Haber

Ölmeztoprak inceleme gezilerine devam et...

Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü Adını Yarı Finale YazdırdıSonraki Haber

Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü Adın...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar