160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Gümüş: Alacağımız küçük tedbirlerle vatanımız hep yeşil kalabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüş: Alacağımız küçük tedbirlerle vatanımız hep yeşil kalabilir
Abone ol
MÜDÜR ENDER MUHAMMED GÜMÜŞ, "ÜRETİCİLERİMİZ TARLA VE BAHÇELERİNİ TEMİZLEMEK İÇİN ANIZ YANGININA ALTERNATİF YÖNTEMLERİ ÖĞRENMEK İÇİN EN YAKIN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAŞVURABİLİRLER” DEDİ.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, yangınların yeşil vatan için en büyük tehdit olduğunu belirterek, “Üreticilerimiz tarla ve bahçelerini temizlemek için anız yangınına alternatif yöntemleri öğrenmek için en yakın ilçe müdürlüğümüze başvurabilirler” dedi.


Tarımsal üretim sonucunda biçilmiş olan tahılların toprakta kalan kök ve saplarına anız adı verilmektedir. Toprak işleme ve ekim kolaylığı sağlaması, zaman ve enerji tasarrufu nedeni ile çiftçiler üretim alanında kalan anızları yakma yoluna gitmektedir. Anız yangınları ile hava kirliliği artmakta ve topraktaki yararlı mikroorganizmalar yok edilip toprakta bulunan mikro ekosisteme ağır hasar verilmektedir. Anız yangınlarına dikkat çekmek ve vatandaşları bilinçlendirmek adına açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Ülkemizde her yıl üretim alanları ve ormanlarımızda çıkan yangınlar canlılar için yaşam kaynağı olan oksijen üreticisi binlerce dönüm ağacımızı ve doğada yaşayan binlerce canlılarımızı yakarak kül etmektedir. Ülkemiz ve bölgemizin gündemini meşgul eden orman yangınları, yeşil vatanımıza yönelen en büyük tehdittir. Bu yangınlarla, topraklarımızda telafisi çok uzun zaman alan hasarlar oluşmakta, vatandaşımızın vicdanı sızlatılmaktadır. Üreticilerimiz tarla ve bahçelerini temizlemek için anız yangınına alternatif yöntemleri öğrenmek için en yakın ilçe müdürlüğümüze başvurabilirler. Atalarımızdan emanet aldığımız tarım ve orman varlıklarımızı, çocuklarımıza hakkıyla teslim edebilmek için her vatandaşımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Başta müdürlüğümüz olmak üzere tüm paydaşlarımızın bu konuda hassas davranarak elinden gelen çabayı göstereceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Slovakya Parlamento Başkanı Boris Kollar 12. kez baba oldu Önceki Haber

Slovakya Parlamento Başkanı Boris Kollar...

Evinden hava almak için çıkan kadının falezlerde cesedi bulundu Sonraki Haber

Evinden hava almak için çıkan kadının fa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar