Google Haber İnisiyatifi’nin dijital habercilik eğitim programı, Osmaniyeli gazeteciler için erişilebilir hale geldi.
Google Haber İnisiyatifi’nin dijital habercilik eğitim programı, Osmaniyeli gazeteciler için erişilebilir hale geldi.
Dijital çağın gereksinimlerine uygun şekilde gazetecilerin yetkinliklerini artırmayı hedefleyen bu program, büyük boyutlu belgeleri habere dönüştürme yöntemlerinden, yanlış bilgiyi tespit etme tekniklerine kadar geniş bir yelpazede dijital becerileri kapsıyor.
Osmaniye’deki gazetecilere yönelik düzenlenecek bu eğitimle, haber üretimi, doğrulama ve etkili anlatım süreçlerinde kullanılabilecek yeni araç ve teknikler tanıtılacak.
Eğitim, gazetecilere hem haber üretiminde yenilikçi bir bakış açısı kazandırmayı hem de doğru ve güvenilir içerik oluşturma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Program, 10 Aralık Salı günü saat 13.30’da Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Eğitim, Karacaoğlan Kampüsü Rektörlük Büyük Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Yorum Yazın