160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

GÖNDAK, 1. derece müdahale yetkisi aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖNDAK, 1. derece müdahale yetkisi aldı
Abone ol
Göndak, Akreditasyon Sınavını Geçerek 1. Derece Müdahale Yetkisi Aldı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK), akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayarak Türkiye’de yaşanabilecek doğal afetlerde 1. derece müdahale yetkisi kazandı.

GÖNDAK, Türkiye’de yaşanabilecek doğal afetlerde 1. derece müdahale yetkisi aldı. Bu yetki ile GÖNDAK, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, afet bölgelerinde hızlı ve etkin müdahale gerçekleştirebilecek.

Profesyonel eğitim ve tatbikatlar ile hazırlık süreci

GÖNDAK ekibi, akreditasyon sürecinde profesyonellik, eğitim standartları ve donanım yeterliliği gibi kriterlerin değerlendirildiği kapsamlı bir sınav sürecinden geçti. Uzman eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlere katılan ekip üyeleri, sınavda hem teorik hem de pratik başarı göstererek önemli bir yetkinlik elde etti.

Afetlere etkin müdahale için hazırlıklar sürecek

GÖNDAK yetkilileri, akreditasyon sınavını geçerek 1. derece müdahale yetkisine sahip olmaktan gurur duyduklarını belirterek, afetlerde daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla eğitim ve hazırlıklara kesintisiz devam edeceklerini ifade etti. GÖNDAK’ın bu yeni yetkisi, bölgedeki afet müdahale kapasitesini artırması açısından büyük önem taşıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
81 İlde 81 Orman projesinin ilk fidanları toprakla buluştuÖnceki Haber

81 İlde 81 Orman projesinin ilk fidanlar...

Elazığ İl Özel İdare birimler arası basketbol turnuvası başladıSonraki Haber

Elazığ İl Özel İdare birimler arası bask...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar