160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gökhöyükte 4 bin ton tohumluk buğday üretimi bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökhöyükte 4 bin ton tohumluk buğday üretimi bekleniyor
Abone ol
Amasya’daki Gökhöyük Tarım Işletmesinde 4 Bin Ton Sertifikalı Tohumluk Buğday üretimi Bekleniyor.

Amasya’daki Gökhöyük Tarım İşletmesinde 4 bin ton sertifikalı tohumluk buğday üretimi bekleniyor.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı işletmenin verimli arazilerinde başlayan bu yılki hasatta olgunlaşan başaklar biçerdöverler ve iş makineleri kullanılarak hasat ediliyor.

Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, 7 bin 364 dekar alanda 4 bin ton mahsul üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Tohumluk amaçlı üretilen ekmeklik buğdayların tamamının Türkiye’nin dört bir yanına dağıtıldığını belirten Altıparmak, sertifikalı hububat tohumu olarak değerlendirdikleri mahsulü hasat sonrası tohum hazırlama tesislerinde eleyip paketledikten sonra satışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

İşletmede kurban kesilen hasat başlangıcına katılan Amasya Valisi Önder Bakan, biçerdöver kullandı. Hasat programında İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin de yer aldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şap hastalığı tedbirleri kapsamında boğa güreşleri ertelendiÖnceki Haber

Şap hastalığı tedbirleri kapsamında boğa...

Şimşek: 18 Bin Mükellef 32 Milyar Lira Ek Matrah Beyan EttiSonraki Haber

Şimşek: 18 Bin Mükellef 32 Milyar Lira E...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar