160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Giresunda Tamzara dokuması kadın istihdamını arttırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresunda Tamzara dokuması kadın istihdamını arttırıyor
Abone ol
Giresun’un şebinkarahisar Ilçesinin Tamzara Mahallesinde, Bir Zamanlar Yurt Dışına Ihraç Edilen Ve 1989 Yılında Unutulmaya Yüz Tutan Tamzara Dokuması, Kadınlar Dokuyor Kooperatifi Ile Yeniden Hayat Buldu.

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinin Tamzara mahallesinde bir zamanlar unutulmaya yüz tutan Tamzara dokuması, Kadınlar Dokuyor Kooperatifi ile yeniden hayat buldu. 1800’lü yıllardan itibaren her evde dokunan bu el sanatı, şimdi ilçede kadınlarının aile ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak tanıyor.

Kooperatif Başkan Yardımcısı Nurgül Kuru, Tamzara dokumasının geçmişte İran, Suriye ve Mısır’a kadar ihraç edildiğini belirtti. 1989’da üretimin sona erdiğini ve Giresun Üniversitesi’nin “Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Projesi” ile tekrar dokunmaya başlandığını ifade etti.

2019’da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alan Tamzara dokuması, Kadınlar Dokuyor Projesi sayesinde marka haline geldi. Kooperatif, şal ve çanta üretiminin ardından gömlek ve kravat da üretmeye başladı. Renk seçenekleriyle aynı gün içinde dokunabilen kumaşlar, kooperatifin atölyesinde satışa sunuluyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriyeli esnaf 7 yıldır işlettiği iş yerini kapatıp ülkesine dönmeyi planlıyorÖnceki Haber

Suriyeli esnaf 7 yıldır işlettiği iş yer...

Depremzede çiftçi kışın da üretime devam etmek için tarlasına sera kuruyorSonraki Haber

Depremzede çiftçi kışın da üretime devam...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar