29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4234
EURO34.926
ALTIN2438.1

Giresunda eğitim tedbirleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresunda eğitim tedbirleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı
Abone ol
Giresun'da Vali Mehmet Fatih Serdengeçti Başkanlığında Ikinci Dönem Eğitim Tedbirleri Ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı.

Giresun’da ikinci dönem eğitim tedbirleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Giresun’da 2023-2024 eğitim-öğretim ikinci yarı yılının 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle öğrencilerin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliğin sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği toplantı yapıldı. Valilik toplantı salonunda Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Feridun Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, ilgili kurum müdürleri, şube müdürleri, merkez ilçedeki okul ve kurum müdürleri ile okul aile birliği başkanları, öğrenci servis temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Serdengeçti, eğitimin sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda öğrencilere karakter kazandıran, faziletleri öğreten bir müessese olduğuna dikkat çekerek, “Okullarımız, toplumun sinir uçlarıdır. Herhangi bir olay, kamuoyuna yansıdığında, toplumda bir endişe ve güvensizlik hissi oluşabilir. Bu nedenle, eğitim ve öğretim süreçlerini sürdürürken, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve güveni sağlamak önemlidir. Eğitim, sadece öğretmen ve öğrenci arasındaki bir ilişki değildir. Aileler, sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri ve tüm toplumun diğer kesimleri de bu süreçte aktif rol oynamalıdır. Eğitim, aynı zamanda bir toplumun esenliğinin merkezidir. Bu nedenle, toplumun tüm katmanları eğitim sürecine katkı sağlamalıdır. Eğitim ve öğretim, sadece geleneksel anlamda değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisiyle de şekillenmektedir. Modernleşmenin hız kazandığı günümüzde, bilgisayar ve dijital teknolojilerin eğitimdeki rolü büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktada, eğitimde dijitalleşmeye ayak uydurmalı ve öğrencilere bu yeni dünya düzenine hazırlık sağlamalıyız. Bu nedenle, hep birlikte çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek, onlara doğru yolu gösterecek, değerlerle donatacak ve modern dünyaya hazırlayacak bir eğitim sistemini inşa etmeliyiz. Hep birlikte, çocuklarımızın geleceği için el birliğiyle çalışarak, Giresun’u daha da büyük başarılara taşıyabiliriz” dedi.

Toplantıda 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunum yapılırken, yürütülen ve planlanan çalışmalar değerlendirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tedbirlerin bilgilendirmesiyle toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DENİB Başkanı Memişoğlu; “İhracatta yeni yıla iyi başladık”Önceki Haber

DENİB Başkanı Memişoğlu; “İhracatta yeni...

Karesi Belediyesi dönemin son toplantısını yaptıSonraki Haber

Karesi Belediyesi dönemin son toplantısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar