08 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Gercüşte 4. Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gercüşte 4. Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali
Abone ol
Batman’ın Gercüş Ilçesinde 4. ‘bağ Bozumu Ve Gastronomi Festivali’ Düzenlendi. Festivale Vali Ekrem Canalp De Katıldı

Batman’ın Gercüş ilçesinde 4. ‘Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’ düzenlendi.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen festivalde, ilçeye özgü yöresel ürünlerin bulunduğu stantlarda cevizli sucuk, üzüm şerbeti, pirinç pilavı, mercimek çorbası, mazrone üzümü gibi çok farklı ürün vatandaşlara ikram edildi. Festivale, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan etkinlik, ilçe merkezinde kurulan stantlarda devam etti. Festivalde konuşan Vali Ekrem Canalp, "Gercüş ilçemizde şuanda bağ bozumu festivalimizi yapıyoruz. Her beş ilçemizde de festival yapıyoruz ve aynı şekilde Batman merkezde de festivallerimiz var. Geçen yıl festivallerimize 1,5 milyon katılımcı ve ziyaretçi geldi. Bu yılda her geçen sene ziyaretçi sayısı katlanıyor ve bu festivaller Batman’ın ekonomisine de kültürü nede sosyoloji sinede katkı sağlıyor.Bi defa her şeyden önce köylerimiz burada kendi yöresel ürünlerini direk doğrudan pazarlama imkanına kavuşuyor. Diğer taraftan bu geleneksel ürünlerimizi hem Batmanlılara aynı zamanda Türkiye’den gelen her misafirlerimizde tanıtma imkanına kavuşuyoruz" dedi.

Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş da, "Bugün 4. Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivalinin kutlamasının sevincini yaşıyoruz. Gercüşümüz bölgemizin incisi ve göz bebeğidir. Gercüş insanımız misafir perverliği ile samimiyeti ile bugün misafirlerine gönüllerini ve sofralarını açmıştır. Bizler mazrone üzümünden ürettiğimiz ürünlerimizi vatandaşlarımıza ikram edeceğiz ve sofralarımızı açacağız. Festivalin ilçemize ve ülkemizi hayırlı olsun" diye konuştu.

Festival sonunda vatandaşlar kemençe eşliğinde oynadı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bartın Irmağı taşmaya başladı Önceki Haber

Bartın Irmağı taşmaya başladı

Nilüfer Felsefe Buluşmalarında kadın haklarına felsefi bakış Sonraki Haber

Nilüfer Felsefe Buluşmalarında kadın hak...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar