160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Genç şef, Kilis mutfağını kitapla öne çıkaracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç şef, Kilis mutfağını kitapla öne çıkaracak
Abone ol
şef Yusuf Arslan

Kilisli genç, 14 yaşında başladığı mutfak yolunda şefliğe kadar yükseldi. Kilis mutfağının hak ettiği değeri görmediğini belirten genç şef, bu alanda kitap yazarak mutfağın bilinirliliğini artırmayı söyledi.

Kilisli genç, 14 yaşında başladığı mutfak yolunda kısa sürede şefliğe kadar yükseldi. Gaziantep ve Halep mutfaklarından etkilenen Kilis mutfağının hak ettiği değeri görmediğini belirten genç şef, bu eksikliği gidermek için kitap yazmayı planlıyor.

Genç şef Yusuf Arslan ‘’Bir işin hamallığını yapmadan ustalığını yapamazsın. Biz bu işin hamallığından gelmeyiz. 14 yaşında bulaşıkçı olarak başladım, şu an şef olarak çalışıyorum" diyen genç şef, gastronomi ve mutfak sanatlarıyla ilgili kitap yazmaya hazırlandığını söyledi.

Kilis mutfağının, Gaziantep ve Halep mutfaklarının etkisiyle oluşmuş güçlü bir kültüre sahip olduğunu belirten, genç şef Arslan "Gaziantep mutfağı Türkiye’de ve dünyada birinci sıradayken Kilis mutfağının geri planda kalması üzücü. Kilis mutfağı Mezopotamya’dan aldığı değerlerle aslında çok yükselmeyi hak eden bir mutfak. Bunun için kitap yazıp 86 milyonu bilgilendirmek gibi bir fikrim var. Umarım hedefimde başarılı olurum" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınordu, galibiyetle tanışamadı Önceki Haber

Altınordu, galibiyetle tanışamadı

Bakan Göktaş, ‘Aile Her Şeydir mesajı veren 12 Dev Adamı ve ailelerini tebrik etti Sonraki Haber

Bakan Göktaş, ‘Aile Her Şeydir mesajı ve...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar