18 Haziran, 2024, Salı
DOLAR32.8482
EURO35.2586
ALTIN2450.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Genç istihdamına bir destekte TÜRKONFED’den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç istihdamına bir destekte TÜRKONFED’den
Abone ol
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), genç istihdamına destek vermeye devam ediyor.  TÜRKONFED’in desteğiyle Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında “Veriyle Gelecek” projesinde 80 gence eğitim verildi.

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), genç istihdamına destek vermeye devam ediyor.  TÜRKONFED’in desteğiyle Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında “Veriyle Gelecek” projesinde 80 gence eğitim verildi.
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı (İKGPRO) paydaşlığında hayata geçirilen “Veriyle Gelecek Projesi” kapsamında “ne istihdamda ne eğitimde” olan 80 genç, veri bilimi alanında uzmanlaşmak üzere eğitimlere katıldı. 
TÜRKONFED, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'nın sözleşme yöneticisi, İŞKUR'un operasyon faydalanıcısı olduğu Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında hayata geçirilen “Veriyle Gelecek” projesinde 80 gence eğitim verildi.
 
Toplamda 742 başvuru arasından uygun görülen 80 aday, dört grup halinde 120 saat süren yüzyüze veri bilimi eğitim programına katıldı.

MEB/Üniversite onaylı sertifikaların sahibi olacak katılımcıların arasından başarılı olan 20 kişinin işbaşı eğitimlerine başlaması planlanıyor.

Tüm katılımcılar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından desteklenecek ve kariyer koçları tarafından Kişisel Aksiyon Planları (IAP) hazırlanacak.

Gençler ayrıca IAP'lerine göre iş görüşmelerine, iş kulüplerine, seminerlere, istihdam fuarlarına ve kariyer günlerine katılacak.

 Dijital kariyer fuarında startup kurucuları ve üst düzey yöneticilerle buluşan adaylar, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek webinarlara katılarak iş liderleriyle etkileşime girecekler.

“80 Gencin hayatına dokunduk”

 TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılını kutladığımız böylesine önemli bir yılda, TÜRKONFED olarak ‘Hayalimizdeki Türkiye'nin teminatı olarak gördüğümüz gençlere yönelik hayata geçirdiğimiz projenin geldiği noktayı görmekten mutluluk duyuyoruz.

Hibe programını, Cumhuriyetin 100'üncü yılında ‘ne istihdamda ne eğitimde' olan 100 gencin kapsamlı ve bütüncül işgücü piyasası tedbirleri yoluyla istihdam edilebilirliğini artırmak ve işgücü piyasasına katılımlarını desteklemek hedefiyle başlatmıştık.

Şimdiden 80 gencin hayatına dokunduk.

Bundan sonraki süreçte de öncelikli çalışma alanlarımızın başında eğitim gelecek.

Çünkü biliyoruz ki dünyada şekillenmekte olan yeni ekonomik mimariye entegre olmamızın ön koşulu gençlere fırsat eşitliğini sağlamaktan geçiyor.

Bu fırsat eşitliği de gençlere yeni çağın becerilerini kazandıracak iyi bir eğitimle mümkün

. Projemiz kapsamında verilen veri bilimi eğitimiyle gençlerimize iş dünyasına ve topluma değer katarak, stratejik kararlara yön verebilmeleri için veri analizi öğretiliyor” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
19 Mayısta otobüsler ücretsizÖnceki Haber

19 Mayısta otobüsler ücretsiz

Çaldığı hayvanı kendisinin gibi satmak istedi, jandarmanın dikkatinden kaçamadıSonraki Haber

Çaldığı hayvanı kendisinin gibi satmak i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar