22 Eylül 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mersin'in incisi Kızkalesi, tatilciler için hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin'in incisi Kızkalesi, tatilciler için hazır
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, altyapı ve üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kızkalesi'nde yetersiz yollar ise belled ekipleri tarafından yenilendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, altyapı ve üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kızkalesi'nde yetersiz yollar ise belled ekipleri tarafından yenilendi. 

Kent Genelinde Devam Eden Asfalt ve Yol Çalışmaları

Mersin genelinde yol ve asfalt çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, yetki alanlarındaki cadde, bulvar, sokak ve ana yolların yapım ve yenileme işlemlerini hızlıca tamamlıyor.

Altyapı çalışmaları ve doğal şartlar nedeniyle bozulan yolları yenileyen ekipler, Kızkalesi Mahallesi'nde de kapsamlı bir yenileme gerçekleştirdi.

Sahil Yolu Yenilendi

Yenileme çalışmaları, sahil bandında 550 metre uzunluğunda ve 4.5 metre genişliğinde bir alanı kapsadı.

Ekipler, sahil yürüyüş yolunu yenileyerek 650 metre bordür taşı döşedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla, özellikle turistik açıdan önemli olan bu bölgede, yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunulan yol, vatandaşlardan ve esnaftan tam not aldı.

Kızkalesi Muhtarı Kale: "Yollarımız Kızkalesi'ne Yakışır Hale Geldi"

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının önemini vurgulayarak, “Taşlar tamamen kırılmıştı.

Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik ve yollarımız yenilendi. Sahilimiz şimdi çok daha güzel görünüyor” dedi.

Kale, sahillerin temizliği ve düzeninin turizm açısından büyük katkı sağladığını belirtti.

Turizm Dernek Başkanı Çalışkan: "Sahillerimiz Tertemiz ve Düzenli"

Kızkalesi Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan, yürüyüş yolunun kısa sürede tamamlandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, 1 hafta gibi kısa bir sürede çalışmaları tamamladı.

Başkan Vahap Seçer döneminde sahillerimiz çok daha temiz ve düzenli hale geldi” dedi.

Esnaftan ve Halktan Memnuniyet

Kızkalesi'nde işletmeci Ahmet Albayrak, plajların son yıllarda çok daha temiz ve düzenli olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin Denizkızı Turizm A.Ş. ile yaptığı çalışmalar sayesinde plajlarımız daha iyi durumda” diye konuştu.

Bir diğer işletme sahibi Cengiz Ünal da sahildeki çalışmalar için teşekkürlerini ileterek memnuniyetini dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahil bandında rahat ve güvenli bir şekilde yürüyüş yapmak, denize girmek ve ailesiyle keyifli zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için huzurlu ortamlar yaratmaya devam ediyor.

Yenilenen Kızkalesi sahil yürüyüş yolu, 9 günlük bayram tatilinde misafirlerini modern yüzüyle ağırlamaya hazır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
INVAMED, Türkiyenin ilk robotik cerrahi eğitim merkezini açıyor Önceki Haber

INVAMED, Türkiyenin ilk robotik cerrahi...

Başkan Özlü, Düzce örnek bir şehirdir Sonraki Haber

Başkan Özlü, Düzce örnek bir şehirdir

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar