160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Genç İHAcılardan itfaiyeye projelerini anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç İHAcılardan itfaiyeye projelerini anlattı
Abone ol
MANİSA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ VENTUS İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA) TAKIMI ÖĞRENCİLERİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİNİ ZİYARET EDEREK PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ventus İnsansız Hava Aracı (İHA) Takımı öğrencileri Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.


Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ventus İHA Takımı üyeleri Nisa Aplak, Betül Alkış, Cansu Dönmüş ve Eylül Bayraktar, Fizik Öğretmenleri Leyla Sılay Altaylı ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Daire Başkanı Gürhan İnal ile bir araya gelen öğrenciler, anız ve orman yangınları ile dar sokaklardaki ev yangınlarına İHA’larla müdahalenin güvenli ve uygun olduğunu düşünerek hazırladıkları projeyi anlattı. Amaçlarının TEKNOFEST Liselerarası Sabit Kanat İHA kategorisine 1.3 kiloluk 14,5 santimetre çapındaki bir yangın topunu yangının olduğu yerin koordinatına bırakabilen ve 6 metreküplük bir yangını söndürebilen bir İHA ile katılmak olduğunu belirten öğrenciler, ortak tatbikat yapılması için destek talebinde bulundu. Ziyaretleri nedeniyle öğrencilere teşekkür eden ve projeleri nedeniyle tebriklerini ileten İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, imkanlar ölçüsünde destek vermekten mutlu olacaklarını ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
15 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs jandarma ekiplerine takıldıÖnceki Haber

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aran...

Manisada GSB yurtlarında Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye tatbikatıSonraki Haber

Manisada GSB yurtlarında Deprem Anı, Çök...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar