160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gemlik Kitap Limanında edebiyat rüzgârı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gemlik Kitap Limanında edebiyat rüzgârı
Abone ol
GEMLİK BELEDİYESİ TARAFINDAN “GEMLİK KİTAP LİMANI” ADIYLA BU YIL 3. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN KİTAP FUARI SEVİLEN YAZARLARI KİTAPSEVERLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR. DEVAM EDEN FUARA YAZARLAR MENTEŞ, ZEYNEP ALTIOK VE ŞÜKRÜ ERBAŞ KONUK OLDU.

Gemlik Belediyesi tarafından “Gemlik Kitap Limanı” adıyla bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Kitap Fuarı sevilen yazarları kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Devam eden fuara yazarlar Menteş, Zeynep Altıok ve Şükrü Erbaş konuk oldu.


Murat Menteş, ’Romandan Uyarlanmış Hayat’ adlı söyleşide yazarlık yolculuğunu anlattı. Çocukluğunda çok farklı konulara ilgi duyduğunu anlatan Menteş, yazarlık yolculuğunun çocukluğunda eskicide gördüğü bir daktiloyu annesine yalvar yakar aldırmasıyla başladığını söyledi. Menteş, bir saat süren söyleşide hayatından eğlenceli anekdotları okurlarıyla paylaştı.


Menteş’ten sonra Zeynep Altıok ve Şükrü Erbaş’ın gerçekleştirdiği söyleşide ise şiir ve edebiyat konuşuldu. Altıok, “Edebiyat denince söz siyasete çıkmaz sananlar yanılıyor. Edebiyat da politiktir. En karanlık zamanlarda en yılgın olduğum zamanlarda en önce babamın şiirlerine koşarım. Şiirle iyileşen biriyim. Şiirin yaşamasını istiyorum. Bildiğimiz bütün değerlerin içi boşaltıldı” dedi.


Şükrü Erbaş ise çeşitli şiirler seslendirdi. Yazarlar söyleşinin ardından imza gününde okurlarıyla bir araya geldi.


Başkan Sertaslan: “Kitap Limanı’nda farklı bakış açılarını bir araya getiriyoruz”


Söyleşileri ilgiyle takip eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da yazarlara kitaplarını imzalattı. Kitap fuarında farklı kültürel bakış açıları, dünya görüşleri ve edebiyatın çeşitli alanlarına yer vermeye özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Sertaslan, “Kültür, edebiyat ve şiir bizleri bir araya getiren ortak değerlerimizdir. Hepimizin hayatlarında dönüm noktaları, acı tatlı günlerimiz var. Bizler yüzyıllardır edebiyatta buluşarak yaşadığımız günleri güzelleştiren, geleceğe umutla bakan insanlarız. Kitapseverlerin bir araya geldiği böyle güzel bir ortamın oluşmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Kitap Limanımız pazar gününe kadar devam edecek. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilüferin 2023 bütçesi; 1 milyar 870 milyonÖnceki Haber

Nilüferin 2023 bütçesi; 1 milyar 870 mil...

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 17. randevudaSonraki Haber

Fatih Karagümrük ile Galatasaray 17. ran...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar