160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gazze'de Ateşkes Anlaşması İçin Kritik Oylama Bugün Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazze'de Ateşkes Anlaşması İçin Kritik Oylama Bugün Yapılacak
Abone ol
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrailli ve Hamaslı müzakerecilerin aralarındaki kalan anlaşmazlıkları çözmesinin ardından, Gazze ateşkesi anlaşmasını onaylamak üzere İsrail'in siyasi güvenlik kabinesinin bugün toplanması talimatını verdi.

İsrail BaşbakanıBinyamin Netanyahu, İsrailli ve Hamaslı müzakerecilerin aralarındaki kalan anlaşmazlıkları çözmesinin ardından, Gazze ateşkesi anlaşmasını onaylamak üzere İsrail'in siyasi güvenlik kabinesinin bugün toplanması talimatını verdi.

Oylamanın gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Dün yapılması planlanan oylama, Hamas ile yaşanan son dakika görüş ayrılıkları ve Netanyahu'nun iktidar koalisyonunda çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle ertelenmişti.

Özellikle, İsrail’in sert çizgili Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, geçici anlaşmanın kabineden geçmesi durumunda partisinin koalisyondan çekileceği uyarısında bulunmuştu.

Bu tehdidin, Netanyahu’nun hükümetteki çoğunluğunu zora sokabileceği değerlendiriliyor. Ancak, Başbakan’ın 120 üyeli parlamentoda hâlâ 62 sandalyelik bir çoğunluğa sahip olması, koalisyon içindeki krizlere rağmen anlaşmayı durdurmasının önüne geçiyor.

Ayrıca, muhalefet partileri, daha fazla sert çizgiye sahip müttefik koalisyondan çekilirse ateşkes girişimini destekleyeceklerini ifade etti.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, rehinelerin ailelerine varılan anlaşma hakkında bilgi verildi ve rehinelerden sorumlu hükümet yetkililerine, rehinelerin İsrail’e dönüşü için hazırlık yapılması talimatı verildi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Iğdır Emniyet Müdürlüğünden esnaflara bilinçlendirme ziyaretiÖnceki Haber

Iğdır Emniyet Müdürlüğünden esnaflara bi...

Vali Pehlivan: İmece Projesi, toplumun her kesimini içine alan bir projedirSonraki Haber

Vali Pehlivan: İmece Projesi, toplumun h...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar