
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde düzenlenen bilgisayarda hızlı klavye kullanımı eğitimine katılan 36 kursiyer, başarı göstererek meslek sahibi oldular.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde düzenlenen bilgisayarda hızlı klavye kullanımı eğitimine katılan 36 kursiyer, başarı göstererek meslek sahibi oldular.
Bu başarıları sonucunda, Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen zabıt katipliği uygulamalı klavye sınavında üstün performans gösteren GASMEK öğrencileri,
ücretsiz olarak aldıkları klavye eğitimi sayesinde istihdam fırsatı elde ettiler.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. M. Abdullah Aksoy, sınavı kazanan GASMEK öğrencilerini tebrik ederek,
"Bugün bu sevinçli haberi aldık ve bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.
2015 yılında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte GASMEK'leri kurduk. Şu an GASMEK'lerde binlerce genç farklı branşlarda eğitim alıyorlar.
Hem üniversiteye hazırlık olsun, hem de kişisel gelişim olsun, Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız gençlerimizi istihdam için yetiştirmek" dedi.
GASMEK'te öğretmenlik yapan Mehmet Kürşat Yılmaz da, kursa katılan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun başarıya ulaştığını belirtti.
Yaklaşık 2 ay süren eğitimle zabıt katipliği sınavlarına hazırladıklarını ve başarılı olduklarını ifade etti.
Yılmaz, başarılarının Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve kurum müdürleri tarafından sağlanan destek sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.
Daha önce kendi imkanlarıyla iş sahibi olmaya çalıştığını söyleyen Furkan Dağcı, GASMEK ile tanıştıktan sonra imkanların daha iyi olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.
Kendini geliştirerek zabıt kâtibi olarak atanmış ve emeği geçenlere teşekkür etmiştir.
Eğitimler sayesinde iş sahibi olduğunu dile getiren 24 yaşındaki Zeynep Çelik, Gaziantep Adliyesi'nde zabıt kâtibi olarak atanmış ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etmiştir.
Hocalarının verdiği eğitimlere ve desteklerine vurgu yapmıştır.
Klavye kullanımında istediği seviyeye gelemeyen Nimet Gökçayır, GASMEK'teki klavye kurslarına katılarak bu eksikliği giderdiğini ve Gaziantep Adliyesi'nde zabıt kâtibi olarak atanmıştır.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve hocalarına teşekkür etmiştir.

Yorum Yazın