17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8653
EURO35.2161
ALTIN2452.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Fuat Tosyalı'ya Japonya'dan “Büyükelçi Ödülü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fuat Tosyalı'ya Japonya'dan “Büyükelçi Ödülü”
Abone ol
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Japonya Büyükelçiliği tarafından "Büyükelçi Ödülü"ne layık görüldü.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Japonya Büyükelçiliği tarafından "Büyükelçi Ödülü"ne layık görüldü.

Ödül töreni, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'nın katılımıyla gerçekleşti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, yaptığı konuşmada Tosyalı'nın Türkiye'nin gurur verici bir markası olduğunu ve demir çelik sektöründe önemli bir rol oynadığını söyledi.

Bozay, "Sayın Fuat Tosyalı, 3 önemli kıtada iş yapan, 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, binlerce kişiye istihdam sağlayan bir iş insanı olarak demir çelik sektöründe Türkiye'nin gurur verici bir markası haline gelmiştir.

Biz diplomatlar, diplomasiyi yürütürken istihdam ve yatırım ekonomisiyle Türkiye'nin profilini küresel olarak artıran Tosyalı gibi iş insanlarımıza ve şirketlerimize büyük bir teşekkür borçluyuz." dedi.

Fuat Tosyalı ise ödülü Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko'nun elinden aldı. Tosyalı, yaptığı konuşmada Japonya ile uzun yıllardır devam eden iş ortaklığının ve dostluğun önemini vurguladı.

Tosyalı, "Bu ödül, sadece benim değil, Tosyalı ailesi ve tüm çalışanlarımızın başarısıdır. Aynı zamanda, Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğun da simgesidir.

Bu ödüle layık olmak için gelecekte de Türk-Japon ilişkilerinin güçlenerek gelişmesine her zaman en büyük desteği sağlayacağım." dedi.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko ise Tosyalı'nın Türkiye-Japonya arasındaki iş birliğine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Takahiko, "Sayın Fuat Tosyalı'nın uzun yıllardır Türkiye-Japonya arasındaki iş birliğine yaptığı katkılar unutulmazdır.

Tosyalı Toyo'nun başarısı iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunmakta olup, bu Sayın Fuat Tosyalı'nın tutkusu ve çabalarıyla mümkün olmuştur." dedi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde 500 bin metrekare alanda hizmet veren Tosyalı Toyo, Türkiye'nin ilk ileri teknoloji ve yüksek katma değerli yassı çeliğini üretiyor.

Yıllık 1,2 milyon ton haddeleme kapasitesine sahip olan Tosyalı Toyo'nun ürün gamında; teneke, galvanizli, boyalı, soğuk haddelenmiş, asitli-yağlı sıcak rulo sac yer alıyor.

Tosyalı Toyo, teneke ürünlerde 1.300 mm genişlikte 0,12 mm, soğuk haddelenmiş diğer demir çelik ürünlerinde ise 0,20 mm kalınlığa inebilen Türkiye'nin tek üreticisi konumunda.

Doğaya ve gelecek nesillere karşı sorumluluk bilincinde olan Tosyalı Toyo, yeşil çelik üretimi amacıyla yürüttüğü Ar-Ge projeleri ile ISO 14001 ile uyumlu temiz ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştiriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şüpheli araçtan binlerce makaron ve tütün çıktıÖnceki Haber

Şüpheli araçtan binlerce makaron ve tütü...

Çağlayandaki teröristlerin çantalarından çıkan mermiler, plastik kelepçeler ve biber gazının fotoğrafı paylaşıldıSonraki Haber

Çağlayandaki teröristlerin çantalarından...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar