Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
20 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Fransada Lecornu hükümetine yönelik iki gensoru önergesi reddedildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransada Lecornu hükümetine yönelik iki gensoru önergesi reddedildi
Abone ol
Fransa’da Lecornu Hükümetine Yönelik Iki Gensoru önergesi Reddedildi

Fransa’da Başbakan Sebastien Lecornu hükümetine karşı AB-Mercosur ticaret anlaşmasını protesto etmek amacıyla verilen iki gensoru önergesi Ulusal Meclis’te reddedildi.

Fransa’da Başbakan Sebastien Lecornu hükümeti için verilen iki gensoru önergesi reddedildi. Lecornu hükümetine karşı AB-Mercosur ticaret anlaşmasını protesto etmek amacıyla Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) ve Ulusal Birlik Partisi’nin (RN), verdiği gensoru önergeleri yeterle desteği alamadı.

LFI’nin gensoru önergesi 256 milletvekilinin desteğini, RN’nin gensoru önergesi ise 142 milletvekilinin desteğini alırken, her iki gensoru önergesi de mutlak çoğunluk olan 288’e ulaşamadı. Sosyalist Parti (PS) ile Cumhuriyetçilerin (LR) önergelere destek vermedi.

Mercosur Anlaşması

AB-Mercosur (Güney Amerika Ortak Pazarı) anlaşması, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini oluşturuyor ve 27 üyeli AB’nin Latin Amerika’ya daha fazla araç, makine ve alkollü içki ihraç etmesine imkan tanıyor. Ancak Avrupalı çiftçiler, tarım devi Brezilya ve komşu ülkelerden gelen daha ucuz ürünlerle rekabet etmelerinin zor olacağını belirterek, anlaşmayı protesto ediyor. Fransa uzun zamandır AB-Mercosur ticaret anlaşmasına şiddetle karşı çıkarken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, anlaşmaya "hayır" dediğini ifade etmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tedescodan, kupada rotasyonlu kadro Önceki Haber

Tedescodan, kupada rotasyonlu kadro

Tatvanda trafik kazası: 1 yaralı Sonraki Haber

Tatvanda trafik kazası: 1 yaralı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar