18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Ezgi Apartmanı Davasında Uzman Görüşü Beklenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ezgi Apartmanı Davasında Uzman Görüşü Beklenecek
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının 3. duruşması Kahramanmaraş Adliyesi'nde görüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının 3. duruşması Kahramanmaraş Adliyesi'nde görüldü.

Duruşmada sanıklar ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanıklar, inşaatın yapımı ve yıkılışıyla ilgili bilgiler verdi. Tanık M.D., binanın çatı katında bulunan yerin sonradan yapıldığını ve yönetmeliğe uygun olması halinde izin verildiğini söyledi.

Tanık F.Y. ise inşaatın kullanım izin belgesini veren kişi olarak, o dönemde inşaatların yerinde kontrol edilmediğini ancak şikayet edilirse denetimler yapıldığını ifade etti.

Sanıklar M.T. ve Y.A. ise üzerine atılı suçları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Sanık E.D. de savunma yaparak suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, dosyadaki bilgi ve evrakları inceledikten sonra sanıkların beyanlarını dinledi ve kararını açıkladı.

Mahkeme, dosyanın eksiksiz olduğunu belirterek Ezgi Apartmanı'nın depremde yıkılmasının başka etkenlerle mümkün olup olmadığını incelemek üzere bir üniversite veya teknik uzmanlar heyetine gönderilmesine karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Ersan Şen, mahkemenin adil bir karar vereceğine inandıklarını ve davanın dördüncü duruşmasının 12 Temmuz tarihinde yapılacağını söyledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Av. Ersan Şen, "Duruşmada uzun süren tanık dinlemeleri ve münakaşaların ardından mahkeme, dosyanın tekemmül ettiğine karar verdi.

Dosyada bulunan iş raporları ve bilimsel mütalaalara itirazlar oldu. Mahkeme artık delil değerlendirmesine geçti. Mahkeme, dosyayı inceleyerek dosyanın bir üniversite veya teknik uzmanlar heyetine gönderilmesine karar verdi.

Bu heyet, Ezgi Apartmanı'nın depremde yıkılmasının başka etkenlerle mümkün olup olmadığını inceleyecek ve rapor hazırlayacak. Mahkemenin dosyanın eksiksiz olduğunu belirterek rapor beklenecek" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren duruşmada, tutuklama ve dosya ile ilgili savunmaların alındığını ve iki önemli karar verildiğini açıklayan Av. Şen, "Mahkemenin dosyayı bir üniversite veya heyete gönderme kararının ardından davanın gelecekteki seyri belirlenecek.

Dava sürecinin oldukça stresli ve uzun geçti. Adaletin yerini bulması ve maddi haklara ulaşılması için ellerinden gelen gayreti gösterdik.

Ezgi Apartmanında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Mahkemenin adil bir karar vereceğine inanıyoruz.

Davanın dördüncü duruşması için bekleyiş devam ediyor. Tarafların beyanları alınacak ve mahkeme süreci adalete ulaşmak için devam edecek.

12 Temmuz tarihinde yapılacak olan dördüncü duruşmanın sonuçlarını merakla bekliyoruz" dedi.

Mahkeme, raporun yeniden bilirkişiye gönderilmesini, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını ve duruşmanın 12 Temmuz tarihine ertelenmesini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sizi umreye götüreceğiz yalanıyla vatandaşları 10 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen şüpheliler: Asıl mağdur bizizÖnceki Haber

Sizi umreye götüreceğiz yalanıyla vatand...

Duvar arasına sıkışan kediyi itfaiye kurtardıSonraki Haber

Duvar arasına sıkışan kediyi itfaiye kur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar