28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Evlat Nöbeti Çalıştayı tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evlat Nöbeti Çalıştayı tamamlandı
Abone ol
MEDYA PLATFORMU VE MİSMED SOSYAL MEDYA DERNEĞİ TARAFINDAN, TERÖRİZME KARŞI ANNELERİN EVLAT ACISINI, FERYADINI VE YÜREKLİ DİRENİŞİNİ DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İÇİN EVLAT NÖBETİ ÇALIŞTAYI’NIN SON OTURUMU TAMAMLANDI.

Medya platformu ve MİSMED Sosyal Medya Derneği tarafından, terörizme karşı annelerin evlat acısını, feryadını ve yürekli direnişini dünya gündemine taşımak için Evlat Nöbeti Çalıştayı’nın son oturumu tamamlandı. Çalıştaya ilişkin değerlendirmede bulunan konuşmacı Güngör Yavuzaslan "Akademisyenleri ve siyasetçileri bir araya getiren bu çalışmanın devam etmesi düşüncesindeyim. Çünkü şu zamana kadar 37 evlat annesine kavuştu" dedi.



Medya platformu ve MİSMED Sosyal Medya Derneği tarafından, terörizme karşı annelerin evlat acısını, feryadını ve yürekli direnişini dünya gündemine taşımak için bugün Evlat Nöbeti Çalıştayı’nın son oturumu tamamlandı. 6 oturumdan oluşan çalıştayda akademisyenler, gazeteciler ve pedagoglar kendi bakış açılarından ailelerin Diyarbakır’daki duruşunu değerlendirdi. Çalıştayda HDP Diyarbakır binası önünde nöbet tutan ailelerin dirayetli duruşu da akademik olarak ele alındı. İstanbul Türkiye Yazarlar Birliği’nde düzenlenen çalıştay sonucu Diyarbakır Kurşunlu Camii’nde kamuoyuna ilan edilecek.



‘Diyarbakır anneleri terör örgütüne en büyük darbeyi vuruyorlar’


Diyarbakır’dan yükselen annelerin çığlıklarının terör örgütlerine en büyük darbeyi vurduğunu söyleyen konuşmacı Güngör Yavuzaslan, “Diyarbakır annelerinin vicdan mücadelesi ile ilgili yapılan bu evlat nöbeti çalıştayı Türkiye’de bir ilk o açıdan bir gazeteci olarak bunu çok önemsiyorum. Bunun sosyolojisi, medyaya yansıması, bilimsel çalışmalara bu mücadelenin muhakkak yapılması lazım. Akademisyenleri ve siyasetçileri bir araya getiren bu çalışmanın devam etmesi düşüncesindeyim. Çünkü şu zamana kadar 37 evlat annesine kavuştu. Orada 300 tane aile nöbet tutarken bizim üstümüze de çok büyük sorumluluk yüklüyorlar. Bu bir vicdan hareketidir. Diyarbakır anneleri terör örgütüne en büyük darbeyi vuruyorlar. Bir çığlık yükseldi Diyarbakır’dan Kandil’e ve onun destekçilerine dediler ki ‘çocuklarımızı, evlatlarımızı istiyoruz, onlar bizim’. Geri dönüşlerin olmasının ne kadar doğru bir hareket olduğunu biliyorlar. Bunun 1077. günündeyiz. Bunun sürdürülebilir şekilde devam etmesi gerekiyor. Özellikle HDP üzerine yoğunlaşan bu eylemin medyada sıcak tutulması lazım, gündemde tutulması lazım. Uluslararası boyutta da burada bir medya ve bilimsel çalıştay yapıldı” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medipol Başakşehir, Royal Antwerp maçı hazırlıklarını tamamladıÖnceki Haber

Medipol Başakşehir, Royal Antwerp maçı h...

Mark van Bommel: Belçikaya iyi bir skorla dönmek istiyoruzSonraki Haber

Mark van Bommel: Belçikaya iyi bir skorl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar