09 Eylül, 2024, Pazartesi
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

ESOGÜ Ziraat Fakültesinde Erasmus BIP açılış toplantısı gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESOGÜ Ziraat Fakültesinde Erasmus BIP açılış toplantısı gerçekleştirildi
Abone ol
Erasmus Bıp (blended ıntensive Programmes-karma Yoğun Programlar) çerçevesindeki 'akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım Için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı (use Of Local Genetic Resources For Sustainable Farming In The Mediterranean Basin)' Programının Ikinci Bölümü Eskişehir Osmangazi üniversitesi (esogü) Ziraat Fakültesi Ev Sahipliğinde Düzenleniyor.

Erasmus BIP çerçevesindeki ’Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı programının ikinci bölümü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

ESOGÜ, Perugia (İtalya) ve Cordoba (İspanya) Üniversiteleri iş birliği ile 8-18 Temmuz 2024 tarihleri arsında gerçekleştirilecek olan programın açılış toplantısı Ziraat Fakültesi Ali Numan Kıraç Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı (Use of local genetic resources for sustainable farming in the Mediterranean basin) başlıklı programın ilk bölümü üç ülkeden yaklaşık 30 öğrencinin katılımı ile 3-28 Haziran 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilmişti. Programın ikinci bölümüne İtalya ve İspanya’dan lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenciler ve öğretim üyelerinden oluşan 30 katılımcının yanı sıra ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri katılıyor.

"Geleceğe yönelik planlamaların çok geç olmadan yapılmalı"

Konuyla ilgili bilgiler veren ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Koyuncu, özellikle küresel ısınmanın etkileri ile tarımın iki ana kolu olan bitkisel ve hayvansal üretimin her geçen gün daha da zorlaştığını, yeni sorunlarla karşılaşıldığını ve geleceğe yönelik planlamaların çok geç olmadan yapılması gerektiğini vurguladı. Küresel ısınmanın etkileri altında sürdürülebilir tarımsal üretimin aksamaması için yerel gen kaynaklarının her geçen gün daha da değerli hale geldiğini belirten Prof. Dr. Koyuncu, bitki ve hayvanlarda sıcaklık stresinin azaltılması, suyun daha verimli kullanılması ve bunun gibi konulara yönelik bilimsel çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti. İtalya ve İspanya ile ortak gerçekleştirdikleri programın, bitkisel ve hayvansal üretimin güncel konuları hakkındaki farkındalığın artırılmasının yanı sıra öğrenci ve öğretim üyeleri arasında bilgi alışverişine katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Koyuncu, Türkiye’nin dünya tarımındaki öncü rolünün bir gereği olarak bu tür organizasyonlara devam edileceğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siber güvenlikte şirketlerin tercihi ESETÖnceki Haber

Siber güvenlikte şirketlerin tercihi ESE...

Turkcellden Türkiyeye 30 yılda 27 milyar dolar yatırımSonraki Haber

Turkcellden Türkiyeye 30 yılda 27 milyar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar