160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Esenlerde bin çocuk için Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenlerde bin çocuk için Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliği düzenlendi
Abone ol
Istanbul (iha) - Istanbul Esenler'de Her Yıl Düzenlenen ücretsiz Sünnet Organizasyonu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun Katılımıyla Gerçekleşti.

İstanbul Esenler’de her yıl düzenlenen ücretsiz sünnet organizasyonu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen "Geleneksel Sünnet Şöleni" etkinliği, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçekleşti. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonda ekonomik durumu yetersiz, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının ücretsiz şekilde sünnet edilmesi sağlanıyor. Etkinliğe vatandaşların katılımı yoğun olurken program Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımı ile başladı. Göksu, çocuklara sünnet kıyafetlerini vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Organizasyon kapsamında bin çocuk, Belediye tarafından anlaşmalı hastanelere giderek 1 ay içinde sünnet olacak.

Etkinlikte konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu sünnet töreni Esenler’in bir klasiği haline geldi. Ortalama her yıl bin evladımızı sünnet ettiriyoruz ve bu sünneti yaparken de çadırlar kurarak değil, gerçekten en güzel hastanede en hijyenik ortamda sünnetleri yaptırıyoruz çünkü bu çocuklarımızın her biri bize emanet ve biz bu emanete sahip çıkmak, bu emaneti büyütmek, korumak ve kollamakla mükellefiz. Sizin çocuklarınız ve Esenler’in geleceği bizlere bir emanet. Şimdi çocuklarımızın sünneti için buradasınız. Onların sünnet kıyafetlerini alacaksınız, onları sünnet ettireceksiniz. Onlar aslında hayata ilk virajı sünnetle dönerek başlarlar. Bir erkek çocuğunun virajı döndüğü ilk an sünnetidir. Allah o döndükleri virajda hep istikametlerini doğru eylesin. Allah onlara hep güzel arkadaşlar dostlar nasip eylesin çünkü insanın hayatında en kıymetli şey arkadaşıdır. Allah onlara aileleriyle huzur dolu bir ömür, güzel başarılar, ömürlerinde bereket, hayatlarında sağlık ve afiyet nasip etsin” şeklinde konuştu.

Kıyafet takdim edilen çocukların babalarından Mehmet Oğuzhan, ”Öncelikle Belediyemize teşekkür ediyoruz, bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvacıkta orman yangınıÖnceki Haber

Ayvacıkta orman yangını

Ercişte polis ve jandarmadan eş zamanlı ortak uygulamaSonraki Haber

Ercişte polis ve jandarmadan eş zamanlı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar