28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Barosu, Erzurumspor ve TRT Erzurum Radyosundan Çocuk İstismarı ile Mücadeleye destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Barosu, Erzurumspor ve TRT Erzurum Radyosundan Çocuk İstismarı ile Mücadeleye destek
Abone ol
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. BÜLENT ÇAKMAK, ERZURUM BARO BAŞKANI AV.TALAT GÖĞEBAKAN, ERZURUM SPOR SPORTİF DİREKTÖRÜ MUZAFFER BİLAZER VE ERZURUMSPOR OYUNCULARI İLE TRT ERZURUM RADYOSU ÇALIŞANLARI UCİM TEMSİLCİ VE GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELEREK ÇOCUK İSTİSMARINDA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN SOL BİLEKLERİNE MAVİ KURDELE TAKARAK DESTEK VERDİLER

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği ( UCİM) ‘in Çocuk İstismarı İle Mücadele ve Farkındalık Haftası çerçevesinde başlatmış olduğu “ Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak” kampanyası yoğun katılım ile devam ediyor.


Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Baro Başkanı Av.Talat Göğebakan, Erzurumspor sportif direktörü Muzaffer Bilazer ve Erzurumspor oyuncuları ile TRT Erzurum Radyosu çalışanları UCİM temsilci ve gönüllüleri ile bir araya gelerek çocuk istismarında farkındalık oluşturumak için sol bileklerine mavi kurdele takarak destek verdiler.


Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bülent Çakmak, “ Çocuklar geleceğimiz. Çocuk İstismarını önleyemeyen toplumların geleceği olmaz. O yüzden bu mavi kurdeleyi sol bileğime takarak bu mücadeleye sonuna dek destek veriyorum” dedi.


Erzurum Baro Başkanı Av.Talat Göğebakan da, “UCİM çocuklar için çok güzel şeyler yapıyor. En başından beri kendilerine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ben de çocuk istismarına dikkat çekmek için sol bileğime mavi kurdelemi takıyorum” diye konuştu.


Her zaman destek verdiklerini ifade eden Erzurumspor sportif direktörü Muzaffer Bilazer, “Erzurumspor olarak her zaman UCİM’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Biz de tüm takım olarak sol bileklerimize mavi kurdele takarak çocukların istismar edilmemesi için yapılan bu güzel farkındalık çalışmasına destek oluyoruz” şeklinde konuştu.


TRT Erzurum Radyosu çalışanları da sol bileklerine mavi kurdele takarak herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ettiler.


Ucim Erzurum İl Temsilcisi Av.Hilal Genç ve Erzurum il sorumlusu Gökşen Küni , Ucim koordinatör ve stajyerleri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Her yıl ülkemizde 8000 çocuk ihmal ve istismara uğruyor. Haberlerde okuduklarımızdan daha fazla çocuk istismara uğruyor. Tüm bu yaşananlara dur demek ve farkındalık oluşturmak için her sene Temmuz ayının ikinci haftasında dernek olarak ülke genelinde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene 4-10 Temmuz tarihleri arasında ülke genelinde çocuk istismarına tepki oluşturumak ve insanlarımızda farkındalık oluşturmak için Çocuklar İçin Mavi Kurdeleni Tak ismi ile kampanya başlattık. Bu kampanyaya herkesin destek olmasını bekliyoruz. Kampanyaya destek olmak için kalbimize en yakın olan sol kolumuza Mavi kurdele takarak farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kurdeleler bir hafta boyunca bileklerimizde kalarak herkese neden taktığımız hususunu anlatarak insanların bu konuya tepki göstermelerini ve #çocuklariçinmavikurdeletak hashtagi ile sosyal medyalarından paylaşımları yapmalarını bekliyoruz. Çocuklarımız istismara uğramasın, öldürülmesin , istismar yargılamalarında adalet yerini bulsun , ihtisas mahkemeleri kurulsun ve çocuklarımız artık zarar görmesin diye bu kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“5G için 5 doğruyu tamamlamalıyız”Önceki Haber

“5G için 5 doğruyu tamamlamalıyız”

Asfalt serme makinesinin başına geçti, 40 derecede çalışmalara katıldıSonraki Haber

Asfalt serme makinesinin başına geçti, 4...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar