28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ertuğrul Gazi Kayı Obasında Bilecikin tarihi anlatıldı, yöresel ürünleri tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertuğrul Gazi Kayı Obasında Bilecikin tarihi anlatıldı, yöresel ürünleri tanıtıldı
Abone ol
Uluslararası Türk Dünyası Ata Sporları şenliği'nde Kurulan Ertuğrul Gazi Oba çadırında Bilecik'in Tarihi Anlatıldı, Yöresel ürünleri Tanıtıldı.

Uluslararası Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’nde kurulan Ertuğrul Gazi oba çadırında Bilecik’in tarihi anlatıldı, yöresel ürünleri tanıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Kestel ilçesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği ve 55. Keles Kocayayla Kültür Şöleni’ne Bilecik’te katılmıştı. Şenlik sonrası bir değerlendirme yapan Bilecik İl Kültür Turizm Müdürü Serkan Bircan, şenlikte yağlı güreş, atlı spor etkinlikleri, okçuluk, atlı okçuluk, Türk okçuluğu atış teknikleri, konserler, Türk dünyası kültürlerinin şölenleri atlı akrobasi gösterileri, cirit oyunları, mas oyunları, mangala oyunları, mehter gösterileri ve çocuk etkinlikleri ile birçok aktivite program kapsamında sahne aldı. 16 Türk devletini temsilen hazırlanan oba çadırlarının birisi Bilecik Ertuğrul Gazi Kayı Obası çadırı olarak programdaki yerini aldı. Bilecik Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, İl özel İdaresi, Osmaneli Belediye Başkanlığı ve yöresel ürün üreticileri ve el sanatları ustalarının teşrifleri ile ve destekleriyle birçok faaliyet gerçekleştirildi. Ertuğrul Gazi Bilecik oba çadırında Osmaneli’nin yöresel ürünleri Lefke bezi ve ayva lokumu tanıtılırken Bilecik’e özgü erik suyu şerbeti misafirleri ikram edildi. Çadır içerisinde oluşturulan şark köşesinde gelen misafirler Osmanlı kıyafetleri ile fotoğraf çekimi imkanı buldu. Oba çadırı çevresinde Söğüt Alp kıyafetleri baltalar, kılıçlar, oklar, deri ürünleri satışa sunuldu. Bilecik Kültür Turizm Müdürlüğü Gezici kütüphane otobüsü ise çocuklara; yüz boyama, boyama etkinlikleri, müzik dinletileri, çeşitli ikramlar mangala ve akıl oyunları gibi faaliyetleri gerçekleştirdi" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan İnamlık; “30 Ağustos, Türk milleti için onur ve gurur günüdür”Önceki Haber

Başkan İnamlık; “30 Ağustos, Türk millet...

Gediz Mehmetçik Ortaokulunun Erasmus başarısıSonraki Haber

Gediz Mehmetçik Ortaokulunun Erasmus baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar