160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ertuğ: "Online Satışlarda Kazancımızın Yarısı Giderlere Gidiyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertuğ: "Online Satışlarda Kazancımızın Yarısı Giderlere Gidiyor"
Abone ol
Osmaniye’de mobilya üretimi yapan Atakan Ertuğ, online pazaryerlerinde uygulanan yüksek komisyon oranları ve lojistik maliyetlerinden şikayetçi. Üreticilerin kazançlarının yarısının giderlere gittiğini belirten Ertuğ, devlet destekli bir e-ticaret platformunun kurulmasını önerdi.

Osmaniye’de modüler mobilya üretimi yapan Atakan Ertuğ, online pazaryerlerinde uygulanan komisyon oranlarının ve lojistik maliyetlerinin üreticileri zorladığını belirtti.

Ertuğ, “%25,8 gibi yüksek bir hizmet kesintisiyle karşı karşıyayız.

Buna ek olarak, ürünlerin kargo sırasında zarar görmemesi için %4 oranında ambalaj maliyetimiz bulunuyor.

Yani, online bir pazaryerinden satın alınan 100 TL’lik bir ürünün ancak 70 TL’si üreticiye kalıyor” sözleriyle, yaşanan mali baskıya dikkat çekti.

Ertuğ, yalnızca pazaryeri komisyonlarının değil, aynı zamanda nakliye ve hammadde maliyetlerinin de üreticiye büyük yük getirdiğini vurguladı.

Devletin adil bir vergi toplama sistemine geçememesi nedeniyle akaryakıt ve lojistik giderlerinin yüksek olduğunu ifade eden Ertuğ, bu durumun üretim maliyetlerini artırarak son tüketiciye yansıdığını belirtti.

“Ülkemizde hammadde, ara mamul ve bitmiş ürün taşımacılığı oldukça pahalı.

Ürünü üretmek için aldığımız malzemelerin fiyatı yüksek olduğu gibi, sattığımızda da gönderi maliyetleri ciddi bir gider kalemi oluşturuyor” dedi.

Atakan Ertuğ, özel sektör tarafından işletilen e-ticaret platformlarının yüksek komisyon oranlarına alternatif olarak devlet destekli bir pazaryeri kurulması gerektiğini savundu.

“Birbirinden habersiz binlerce insanı devlet kademelerine atamak yerine, ülkemizde ilgili bölümlerden mezun olmuş zeki, gelişime açık gençlerle güçlü bir kadro oluşturulabilir.

Devlet destekli bir pazaryeri kurmak sanıldığı kadar zor değil” diyerek, Türkiye'nin kendi e-ticaret platformunu hayata geçirebileceğini belirtti.

"Bütçe ve devlet desteği sağlansın, 6 ay içinde bu projeyi ülkeye damga vuracak şekilde hayata geçirebiliriz" sözleriyle, bu konuda iddialı olduğunu ifade etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öldürülen sendika temsilcisi toprağa verildiÖnceki Haber

Öldürülen sendika temsilcisi toprağa ver...

Jandarmadan FETÖ/PDY operasyonuSonraki Haber

Jandarmadan FETÖ/PDY operasyonu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar