160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ercişteki barajları kuraklık vurdu: Su seviyesi kritik seviyelere düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ercişteki barajları kuraklık vurdu: Su seviyesi kritik seviyelere düştü
Abone ol
Van’ın Erciş Ilçesinde Etkisini Sürdüren Kuraklık, Barajlardaki Su Seviyelerini Kritik Noktalara Düşürdü.

VAN (İHA) – Van’ın Erciş ilçesinde etkisini sürdüren kuraklık, barajlardaki su seviyelerini kritik noktalara düşürdü.

Erciş ilçesinde bulunan Koçköprü Barajı da kuraklıktan nasibini aldı. Zilan Çayı’nda yer alan Koçköprü Barajı, yaz aylarının aşırı sıcak geçmesi nedeniyle tabanı görünürken birçok yerde de adacıklar oluştu. Su seviyesinin aşırı düşmesi baraj kenarlarında çöp birikintisi oluşturdu.

Enerji üretimi, sulama ve taşkın kontrolü gibi çok yönlü işlevi olan baraj, 1992 yılından bu yana bölgeye hizmet ediyor. Sonbahar yağışlarıyla birlikte barajın tekrardan eski haline gelmesi vatandaşlar tarafından umut ediliyor.

Hiranur Yılmaz isimli vatandaş, barajdaki su seviyesinin azalması ve adacıklar karşısında hayret etti. Yılmaz, "Yıllar önce geldiğimde böyle değildi, şu an kuraklıktan kaynaklı baya bir çekilme var. Hatta çekilmeden kaynaklı tepecikler oluşmuş. Umarım baharın gelmesiyle yağışlar olur ve kuraklık bir an önce son bulur" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göcekte tekne yangını Önceki Haber

Göcekte tekne yangını

Kahramanmaraş’ta Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali Coşkusu Sonraki Haber

Kahramanmaraş’ta Geleneksel Kısa Şalvar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar