160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Elmalıda Çoban Haritası Projesi tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elmalıda Çoban Haritası Projesi tamamladı
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı'da Sürdürdüğü “ çoban Haritası Projesi” çalışmalarını Tamamladı. 28 Mahallede Yayla Hayvancılığı Yapan 400 çobanın Sürü Rotaları Ve Mera Alanı Haritaları çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da sürdürdüğü “Çoban Haritası Projesi” çalışmalarını tamamladı. 28 mahallede yayla hayvancılığı yapan 400 çobanın sürü rotaları ve mera alanı haritaları çıkarıldı. Proje kapsamında üreticilere sağlanan veterinerlik, yem ve mineralli yalama taşı destekleri devam edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yayla ve kırsal bölgelerde yapılan hayvancılığı desteklemek, sürdürmek ve geliştirmek amacıyla başlattığı “Çoban Haritası Projesi” kapsamında Elmalı’daki çalışmalarını tamamladı. Elmalı’da 28 mahallede 400 çobana ulaşan ekipler, Çoban Haritası çalışmalarını tamamladı. Yayla hayvancılığını sürdürmek, desteklemek ve koruma altına almak amacıyla başlatılan proje ile çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü rotaları, koordinatları ile kayıt altına alındı. Proje kapsamında talepte bulunan çobanlara veterinerlik hizmeti, hayvan yemi ve yalama taşı destekleri de yapılıyor.

400 çobana ulaşıldı

Çoban Haritası çalışmalarının Korkuteli’den sonra Elmalı’da da tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Erdost Eroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkeleri doğrultusunda çiftçilerimizle ve çobanlarımızla buluşmaya desteklerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Çoban Haritası Projemizi bu yıl Elmalı’da yoğun bir çalışma gerçekleştirerek tamamladık. Elmalı’da 28 mahallemizin yaylalarını gezerek 400 çobanımızın ihtiyaç ve taleplerini dinledik. Zorlu coğrafyalarda zorlu şartlarda üretim yapmaya çalışan çobanlarımıza yem, saman, gölgelik, yemlik, suluk ve veterinerlik hizmeti desteğinde bulunuyoruz. Elmalı’da bu yıl hayvanların et ve süt kalitesini artıran 3 bin adet mineral taşının hibesinde bulunduk” dedi.

Diğer ilçelerin de çoban haritası çıkartılacak

Çoban Haritası koordinat toplama çalışmalarının Yuva Mahallesi ile tamamlandığı bilgisini de paylaşan Erdost şunları söyledi:

"Çobanlarımızın aktif kullandıkları yayla ve mera alanlarında haritalandırmak için konumlandırma çalışmalarımızı bitirdik. Hayvanların otlatıldığı rotaları ve kullanılan ağılların konumlarını özel cihazlarımız ile alarak bilgisayarda işliyoruz. Bu hayvancılığın korunarak gelecek nesillere aktarılması için iyi bir kaynak oluşturacak. Belediyemizin yapacağı yardım ve destekler için önemli bir veri havuzu oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda çoban haritası çalışmalarımızı diğer ilçelerimizin yaylalarına da taşıyacağız."

Büyükşehir Belediyesinin desteklerinden memnun kaldıklarını ifade eden Yuva Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir ise, "Büyükşehir Belediyemizin mineralli taş desteği için çobanlarımızın taleplerini alarak ilettik. Ekipler mahallemize gelerek hibe desteklerini gerçekleştiriyor. Sağ olsunlar yaylalarımızda çobanlarımıza yem desteği ile veterinerlik hizmetleri de sağlıyorlar. Bin 300 rakımlı Ören Yaylamızda çobanlarımızı aradılar buldular ve güzel bir hizmet sundular” diye konuştu.

Hayvancılığa verilen desteklerin önemli olduğunu söyleyen üretici Kemal Yıldız, “Biz yıllardır geçimimizi çiftçilik ve hayvancılıktan sağlıyoruz. Neye sahip olduysak bu hayvanların sayesinde olduk. Hayvancılığa böylesi destekler her zaman çok önemli. Biz bu zamana kadar normal tuz veriyorduk hayvanlarımıza, şimdi bu mineralli taşları kullanacağız. Sağ olsun var olsun Muhittin Başkanımız, bu hizmetleri buraya kadar göndermiş” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gameathon İzmir Projesi ile 1023 öğrenciye ulaşıldıÖnceki Haber

Gameathon İzmir Projesi ile 1023 öğrenci...

Denizli Büyükşehir çiftçiden 45 ton arpa alacakSonraki Haber

Denizli Büyükşehir çiftçiden 45 ton arpa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar