160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Elmalı Kadın Emeği Üretim Atölyesi tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elmalı Kadın Emeği Üretim Atölyesi tamamlandı
Abone ol
ANTALYA (İHA) -ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ELMALI’DA ESKİ HAL BİNASINI KADIN ÜRETİM ATÖLYESİNE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN BAŞLADIĞI ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı’da eski hal binasını kadın üretim atölyesine dönüştürmek için başladığı çalışmalar tamamlandı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı İlçesi İplik Pazarı Mahallesi Demirciler Caddesi Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan, Koruma Amaçlı İmar Planında "Özel Proje Alanı" olarak belirlenen 1065 metrekarelik eski hal binasını kadın üretim atölyesine dönüştürdü. Proje ile eski hal binası, el emeği ürünleri satış dükkanları, sanat atölyeleri, yöresel ürün dükkanları, restoran ve kurs merkezleri ile tüm vatandaşların hizmet alabileceği bir alana kavuştu.


Sosyal ve ekonomik hayata katkı sağlayacak


Elmalı Kadın Üretim Atölyesi Projesi’nin de engelli vatandaşlar da unutulmadı. Bina çevresindeki yolun kot farkı nedeniyle bir adet asansör yapılarak, engelli vatandaşların alana kolay ulaşımı sağlandı. Böylelikle engelli bireylerde atölyeden rahatça faydalanabilecek. Proje çerçevesinde Elmalılı kadınların el emeği ürünlerini satabileceği satış dükkânları, sanat atölyeleri, ATASEM kurs merkezi, açık kapalı sergi salonları ve Antalya’nın yöresel yemeklerinin yer alacağı bir adet restoran da bulunuyor. Tarihi ve özgün dokusuna uyumlu tasarlanan projede kadınların sosyal ve ekonomik hayata katkılarının arttırılması hedefleniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesirin suyu bitiyorÖnceki Haber

Balıkesirin suyu bitiyor

Germencikte depremzede çocuklar için oyun parkı kurulduSonraki Haber

Germencikte depremzede çocuklar için oyu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar