160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Elazığda yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlarda yerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığda yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlarda yerini aldı
Abone ol
Gastronomide Türkiye’nin Ilk Sıralarında Yer Alan Elazığ’da Kış Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti Olan Yeni Mahsul Kurutmalıklar Tezgahlardaki Yerini Aldı

Elazığ’da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ’da yaz mevsiminde tarlalardan toplanıp içleri oyulduktan sonra iplere asılarak çatı olarak tabir edilen sırıklarda kurutulan biber, patlıcan, domates, kabaklar, tarihi kapalı çarşıda tezgahlarda yerini aldı. Tezgahta satışa sunulan ve geçen seneye oranla fiyat artışı olan yeni mahsul kurutmalıklar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kurutmalıkların tezgahlarda yerini aldığını aktaran işletmeci Murat Yılmaz, “Vatandaşlarımız da kurutmalıklara rağbet gösteriyor. Talepleri çok fazla. Kurutmalık olarak dolmalık tarzı ve hoşaflık kurutmalıklara vatandaşlarımız daha fazla rağbet gösteriyor. Çeşit olarak biber, domates, fasulye, patlıcan ve kabak kurusu var elimizde. Kış ayları geldiği için vatandaşlarımız evlerinde ellerinde bulunan malzemeleri kurutamıyor. Ondan dolayı da buraya gelip alıyorlar” dedi.

Vatandaşların kurutmalıklara talebinin çok olduğunu belirten işletmeci Metin Bektaş ise, “Vatandaşlarımız özellikle biber ve patlıcan kurutmalıklarına çok talep gösteriyor. Bizde şu anda biber ve patlıcan var. Kabak kurutmasının talebi çok olduğu için birkaç gün içerisinde o da elimize ulaşacak. Kış aylarında genellikle yedikleri dolma olduğu için yaz aylarına göre kurutmalıklara talep daha fazla. Fiyatlar şu anda 90 liradan başlıyor ama ilerleyen günlerde pahalanabilir” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun ve Orduda fırtına uyarısıÖnceki Haber

Samsun ve Orduda fırtına uyarısı

UEFA Avrupa Konferans Liginde 5. hafta heyecanıSonraki Haber

UEFA Avrupa Konferans Liginde 5. hafta h...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar