160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Elazığda kurban satış ve kesim noktasında hazırlıklar tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığda kurban satış ve kesim noktasında hazırlıklar tamamlandı
Abone ol
Elazığ’da Belediyenin Yaptığı çalışma Ile Kurban Satış Ve Kesim Noktasında Hazırlıklar Tamamlandı

Elazığ’da belediyenin yaptığı çalışma ile kurban satış ve kesim noktasında hazırlıklar tamamlandı.

Elazığ Belediyesi’nin tek satış ve kesim yeri olan kurban satış ve kesim noktasında, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklar tamamlandı. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi, Hicret Mahallesi Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında yer alan ve Elazığ Belediyesi’nin tek satış ve kesim yeri olan kurban satış ve kesim alanında, vatandaşların ibadetlerini dini kurallara uygun ve hijyenik ortamlarda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çalışmalar tamamlandı. Kurban satış ve kesim alanında mevsimsel koşullar dikkate alınarak gölgelendirme alanlarının yanı sıra, zemin çalışması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, konteyner lavabolarının hazırlanması, aydınlatma çalışmaları, satış ve kesim noktalarına su depolarının kurulması ve su tesisatı çekilmesi ile hayvan padoku kurulumu yapıldı.

Kurban Bayramı’nda kesimlerin daha düzenli gerçekleştirilmesi ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla vatandaşlara sıra numarası verilecek ve güven içinde alış-veriş yapmalarını sağlamak için zabıta ekipleri de kesintisiz hizmet verecek. Kesimler, dini kuralların gerektirdiği koşullar çerçevesinde hijyenik olarak kasaplar tarafından gerçekleştirilecek. Öte yandan alanda temizlik çalışması yapan Elazığ Belediyesi ekipleri, bayram süresince de hijyen çalışmalarına devam edecek olurken, kesim öncesi ve sonrası hizmet verecek veteriner hekimler de alanda görev yapacak.

Elazığ Belediyesi tarafından oluşturulan kurban satış ve kesim alanı dışında kamusal alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara ve gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Miniklere TaeKwonDo ve Jimnastik kursuÖnceki Haber

Miniklere TaeKwonDo ve Jimnastik kursu

Nevşehirde 59 bin öğrenci tatile girdiSonraki Haber

Nevşehirde 59 bin öğrenci tatile girdi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar