
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, görüşmenin doğal olduğunu ve ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, görüşmenin doğal olduğunu ve ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi.
İmamoğlu, 2. Kariyer ve İstihdam Zirvesi etkinliğine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce ile görüşmesine ilişkin olarak İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;
“Yoğun bir biçimde İstanbul odaklı ve İstanbul'da güçlü bir şekilde destek olma konusundaki duygusunu benimle paylaştılar. Ben de çok mutlu oldum. Kendisine ifade ettim.
Bu kapsamda gerçekten geniş hatta İstanbul'un başarısını yakın çevresine de yansıması noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Yine buluşabiliriz.
Bizim bu buluşmalarımızın sanki olağanüstü bir şeymiş gibi falan algılanmasına üzülüyorum. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ve partimde de önemli bir geçmişim var.
Bu ve buna benzer parti içi veya parti dışı gelişmelerde görüşme imkanına sahibim. Parti kurumsallığı ve kurumsal ahlakın gereği bu ve benzeri görüşmeleri elbette ki Sayın Genel Başkanımıza, Sayın Özgür Özel'le de hep istişare ederek yürütürüz.”
İmamoğlu, son günlerde siyaset kulislerinde konuşulan Muharrem İnce’nin İzimir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı ile ilgili herhangi bir konunun geçmediğini söyledi.
İYİ Parti’nin CHP’nin ittifak önerisini kabul etmemesi ve Genel Başkan Meral Akşener’in ulaşım hatlarına yönelik eleştirileriyle ilgili olarak sorulan soruya İmamoğlu, Akşener’in konuşmasında İstanbul isminin zikredilmediğini söyledi.
İmamoğlu;
“Belki başka bir şeyleri kastetmiştir Sayın Meral Akşener. Genelleme yaparak bize şu şu şehri vaat edenler bize şu şehri yaşatıyorlar diye bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum.
Birincisi alınmadım. Çünkü biz Sayın genel başkan Sayın Meral Akşener’le İstanbul'un çok önemli metro hatlarını, tramvay hatlarını beraber açtık.
Ve inşallah yine açarız. Başka projelerimizle birlikte açtık. Atık tesislerimizi açtık. Avrupa'nın en büyük atık tesisini açtık. On beş kilometre Dudullu- Bostancı hattını açtık.
Başka örnekler de vereceğim. Alibeyköy hattı vesaire. Yani gururla bir beş yılı bizi destekleyen ittifakımız olan İyi Parti'ye de, Cumhuriyet Halk Partimize de çok keyifli, gururlu bir beş yılı yaşattığımızı biliyorum.
Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum. Sayın Akşener'le ve İYİ Parti'yle, İYİ Parti'nin teşkilatıyla, İstanbul'daki temsilcileriyle, görüşmeler kesilmez. Genel idare kurulu tabii ki önemli bir kuruluş partinin karar alma mekanizmasıdır. Elbette saygı duyarız.
Ama toplumsal tabandaki sesleri duymak ve bu seslerin yanı sıra teşkilatları olan, örgütlere olan, yansımasını da hissederek eğer bir sorumluluk varsa varsa tekrar görüşmek de mümkündür.
Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde görüşmelerin yapıldığını ve İYİ Partili belediyelerin de yaptığını, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin de yaptığını, yeni talip olan insanların da yine ilişki kurarak bu dayanışmayı, bu ittifakı yaptıklarını duyuyoruz.
Bu başka şehirlerde, başka partilerde görüşmelere de dönüştüğünü ve dönüşebileceğini de biliyorum. Siyasetin bu anlamdaki gerçek safhasını hiçbirimiz ihmal edemeyiz.
Bugün bunu soruyorsunuz. Belki beş altı gün sonra tersi bir soruyu da sorabilirsiniz. Ama dediğim gibi her zaman söylediğim gibi ben ve 2019’un 28 Aralığında adaylık açıklamamı yaptığımda İstanbul ittifakı dediğimde inanarak söylemiştim.
İstanbul'da muazzam bir İstanbul ittifakı inşa edilmiştir. Bu inşa edilen ittifakın elbette altyapısında da Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti vardır. Buna sonsuz saygı duyuyorum.
Daha da ileriye taşımak, irtibatı daha da büyütme konusunda da kararlı bir İstanbul Belediye Başkanı ve Ekrem İmamoğlu var” diye konuştu.

Yorum Yazın