160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Eğitim-İş Sendikası’ndan Şiddete Karşı Tepki: "Öğretmenler Artık Hedef Haline Geldi!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim-İş Sendikası’ndan Şiddete Karşı Tepki: "Öğretmenler Artık Hedef Haline Geldi!"
Abone ol
Osmaniye’de bir öğretmenin öğrenci tarafından darp edilmesi sonrası Eğitim-İş Sendikası basın açıklaması yaparak öğretmenlere yönelik artan şiddeti kınadı. Sendika, eğitimdeki güvenlik açığına dikkat çekerek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Osmaniye’de Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilimler öğretmeni Utku Boran Candan, bir öğrenci tarafından bıçakla tehdit edilip darp edildi.

Olayın ardından Eğitim-İş Sendikası Osmaniye Şubesi, okul önünde bir basın açıklaması yaparak öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı ve yetkilileri acil önlemler almaya çağırdı.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Sendikası Osmaniye Şube Başkanı Adem Yücel, öğretmenlerin toplum nezdinde giderek değersizleştirildiğini vurguladı.

Yücel, “Öğretmenler veli gözünde yok, devlet gözünde artık hiç yok.

Her gün saygı yitiriyoruz, itibar yitiriyoruz ve her gün yok oluyoruz. Saygı olmayınca şiddet kaçınılmaz hale geliyor.” ifadelerini kullandı.

Adem Yücel, olayın detaylarını paylaşarak şunları söyledi:

"Öğretmenimiz, nöbeti sırasında dışarıda gördüğü ve uyardığı öğrenci tarafından tekmelenmiştir.

Olay sonrası polis çağrılmış, öğretmenimiz darp raporu alarak suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak öğretmenler, öğrenci ve veliler gözünde itibarsızlaştırıldıkça bu tür saldırılar devam ediyor."

Yücel, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddetin arttığını belirterek, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşanan benzer vakalara dikkat çekti.

Öğretmenlerin güvenlik endişesiyle görev yaptığını söyleyen Yücel, "Öğretmenler, savaşlarda bile hedef alınmayan okullarda şiddete uğruyor. Peki, biz okullardaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?" diye sordu.

Eğitim-İş Sendikası, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasının şiddet olaylarının artmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Yücel, öğretmenleri hedef haline getiren unsurları şöyle sıraladı:

Eğitimdeki liyakatsiz atamalar, Öğretmenlerin çalışma koşullarının küçümsenmesi, Öğretmenlerin, öğrenci ve veliler karşısında yalnız bırakılması, MEB’in şiddete karşı etkili önlem almaması.

Eğitim-İş, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, yetkililere çağrıda bulundu:

Devlet ve özel okul ayrımı yapılmaksızın tüm eğitim kurumlarında güvenlik önlemleri artırılmalı.

Şiddetin yaygınlaşmasını engellemek için televizyon ve dijital medya içerikleri denetlenmeli.

Eğitim müfredatı, toplumsal şiddeti önleyici ve değerler eğitimi içeren derslerle güçlendirilmelidir.

Eğitim-İş, öğretmenlerin güvenliğinin sağlanmadığı bir eğitim sisteminin kabul edilemez olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) acil eylem planı talep etti.

Sendika, öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçilmezse eğitimin daha büyük bir çıkmaza sürükleneceğini vurguladı. Yücel, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz!

Eğitimde güvenliğin sağlanması, tüm toplumun geleceğini korumaktır."

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaelideki metan gazı yangını 5. gününde, ekipler bölgede nöbet tutuyorÖnceki Haber

Kocaelideki metan gazı yangını 5. gününd...

Hayvanından tekme yiyen vatandaşın imdadına jandarma yetiştiSonraki Haber

Hayvanından tekme yiyen vatandaşın imdad...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar