160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

EGCden Basın Etik Kurulu hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EGCden Basın Etik Kurulu hamlesi
Abone ol
Geçtiğimiz Günlerde Yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Ikinci Kez Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (egc) Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevine Seçilen Musa çakır, çeşitli Nedenlerden Dolayı Kaybolan Meslek Etik Kurallarının Işler Hale Gelmesi Için Adım Atmaya Hazırlandıklarını Söyledi.

Gazetecilik adı altında etik değerleri yok sayarak hareket eden kişilerle mücadele için Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) bünyesinde Basın Etik Kurulu oluşturuluyor. Kurul, şikayetleri değerlendirerek, bir karara bağlayarak, kamuoyuna deklare edecek.

Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurul toplantısında ikinci kez Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Musa Çakır, çeşitli nedenlerden dolayı kaybolan meslek etik kurallarının işler hale gelmesi için adım atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Sayıları mantar gibi çoğalan internet gazetecileri başta olmak üzere; haber yazma bilgi ve becerisinden yoksun, dil bilgisi ve imla kurallarından habersiz, haberciliğin ne demek olduğunu bilmeyen, kamuoyu oluşturup, halkın çıkarları doğrultusunda hareket edecek yerde gazeteciliği tehdit ve şantaj aracı haline getiren, dolayısıyla mesleği mecrasından uzaklaştıran sözde gazetecileri ve yaptıklarını değerlendirmek, varsa şikayetleri ele almak, dolayısıyla yanlışların önüne set olmak amacıyla cemiyet bünyesinde bir “Basın Etik Kurulu” oluşturma niyetiyle hazırlık başlattıklarını belirten Başkan Musa Çakır, amaçlarının unutulan, kimsenin aklına bile getirmediği basın ahlak kurallarını Erzurum basın camiasına yeniden hatırlatmak ve belleklere yerleştirmek olduğunu bildirdi.

Her önüne gelenin “gazeteciyim” diye geçindiğini dolayısıyla işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden Başkan Çakır, etik kurulunun 7 üyeden oluşacağını hatırlattı. Hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiğine dikkat çeken Musa Çakır, “Etik kurul oluşturarak sadece toplumumuzu değil, kamu yönetimini de yanlışlardan ve yanlış yapanlardan haberdar edecek, özellikle suyu getirenler ile testiyi kıranların bir tutulmaması gerektiğini dilimizin döndüğü, gücümüzün çattığı kadarıyla herkese, özellikle de şehri yönetenlere anlatacağız. Bu konuda kararlıyız. Meydanı bundan böyle boş bırakmayacağız” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rizede açılan istihdam garantili ‘Fiterlik Kursu ilk mezunlarını verdiÖnceki Haber

Rizede açılan istihdam garantili ‘Fiterl...

Elazığda teknoloji bağımlılığına karşı ‘akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldıSonraki Haber

Elazığda teknoloji bağımlılığına karşı ‘...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar