160x600
25 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Efelerde 3 bin evcil hayvan çiplendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Efelerde 3 bin evcil hayvan çiplendi
Abone ol
AYDIN (İHA) - EVCİL HAYVANLARIN KİMLİKLENDİRİLMESİ YÖNETMELİĞİ ÇERÇEVESİNDE ÇİP TAKMA ZORUNLULUĞU SÜRESİ BİTERKEN, AYDIN’IN EFELER İLÇESİNDE TOPLAM 3 BİN CAN DOSTU ÇİPLENDİ.

Evcil hayvanların kimliklendirilmesi yönetmeliği çerçevesinde çip takma zorunluluğu süresi biterken, Aydın’ın Efeler ilçesinde toplam 3 bin can dostu çiplendi.



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde evcil hayvanlara mikroçip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdi. Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun dahilinde 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. 31 Aralık tarihine kadar verilen süreyi geçirmeyen vatandaşlar ise evcil hayvanlarının çipleme işlemlerini tamamladı. Can dostlarını kucağına alıp Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yolunu tutan evcil hayvan sahipleri uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken, ilçe tarım personeli de bu süreçte tam kapasite hizmet verdi.



Yaşanan yoğunluktan dolayı çip taktıramayan vatandaşların da mağduriyet yaşamaması adına beyanname kolaylığı sağlanırken, bu süreçte Efeler ilçesinde yaklaşık 3 bin kedi ve köpeğin çipleme işlemleri yapıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilim Merkezine ziyaretçi akını Önceki Haber

Bilim Merkezine ziyaretçi akını

Yeni yılın ilk saatlerinden feci kaza, 1 ölü Sonraki Haber

Yeni yılın ilk saatlerinden feci kaza, 1...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar