160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Edirnede kritik su toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirnede kritik su toplantısı
Abone ol
Kuraklık Masaya Yatırıldı: Edirne’de Kritik Su Toplantısı

Edirne’de Meriç ve Tunca nehirlerinde yaşanan su sıkıntılarına çözüm bulmak amacıyla "Su Yönetimi Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantı, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın katılımıyla Valilik binasında gerçekleştirildi. Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, toplantının ana gündem maddelerinin kuraklığa bağlı olarak azalan su seviyeleri, mevcut su kaynaklarının daha etkin yönetilmesi, tarımsal sulama stratejilerinin gözden geçirilmesi ve kuraklıkla mücadele kapsamında alınması gereken önlemler olduğu belirtildi.

Toplantıya ilçe kaymakamları, ilgili kurum müdürleri, üreticiler ve kooperatif yöneticileri de katıldı. Toplantıda, nehir debilerinin azalmasına bağlı olarak yaşanan sulama problemleri ve bu durumun tarımsal üretime etkileri de ele alındı.

Edirne Valiliği, alınacak önlemlerle hem mevcut su kaynaklarının korunmasının hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının hedeflendiğini duyurdu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağda ev yangını Önceki Haber

Tekirdağda ev yangını

Kuraklık nedeniyle Meriç Nehrine elektrik santralinden su salındı Sonraki Haber

Kuraklık nedeniyle Meriç Nehrine elektri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar