28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi’nin kurtuluş gününü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi’nin kurtuluş gününü kutladı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, ilçenin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Osmaniye’nin Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, ilçenin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Düziçi Kaymakamı İlhan ilçenin düşman işgalinden kurtuluş günü dolayısı ile; “Kıymetli hemşehrilerim” sözlerdi ile başlayan mesajında şu görüşlere yer verdi:

“28 Mart 1920 günü Kurtuluş ve bağımsızlık uğruna büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, Kurtuluş mücadelesinde destan yazarak milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan etmiştir. Bu önemli gün, bizleri daha iyi bir geleceğe taşıyacak önemli değerlerimizdendir.

Memleketimizin her yönden işgale uğradığı, acı ve zulüm dolu o yıllarda, yiğit Düziçililerin düzenli bir askeri kuvveti olmaksızın işgale karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; kurtuluş mücadelesinin sonunda kendisine özgürlük ve bağımsızlık olarak geri dönmüştür.

Kuva-i Milliye; milli birlik ve beraberlik ruhunun azmiyle, halkın isyan bayrağını çekerek, vatan sevdası uğruna bir milletin yazdığı ve sonsuzluğa armağan ettiği en büyük destandır. Bir destan ki; kâğıdı vatan evlatlarının parkalarından, mürekkebi kanlarından, kalemi de kurşundan…

Sayfaları vatanın dört bir yerinde yazılmış, her satırına bir şehit verilmiş, cildi ay yıldızla bezenmiştir. Bu destanın kahramanlık dolu, şan ve şeref dolu sayfalarından bir kısmı da burada Düziçi’mizin güzel topraklarında yazılmıştır.

Bu memleket, 28 Mart tarihinde bedenlerini siper edip, düşmana geçit vermeyen, “şehit oluruz, gazi oluruz ama asla esir olmayız” sözünün hakkını veren; Rahime Hatunların, Palalı Süleymanların, Köse Mehmetlerin diyarıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Toros Dağlarının tepelerinde tek bir evin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem. Bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm.

İşte bu yüzden;

Sağlam basmalı vatan toprağına,

Sımsıkı sarılmalı Şanlı Bayrağına,

Cepheye yürüyen Şanlı Yiğitler, yenilmez zor savaşlarda,

Hak için, Bayrak için canlarını feda edip,

Armağan ettiler, bize bu mukaddes vatanı.

 Bu duygu ve düşüncelerle anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Düziçili hemşerilerimizin 28 Mart Kurtuluş günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konteynır kent 12 ayrı Mahalleye ayrılarak tabelalar asıldıÖnceki Haber

Konteynır kent 12 ayrı Mahalleye ayrılar...

Hastane personeli kalp krizinden hayatını kaybettiSonraki Haber

Hastane personeli kalp krizinden hayatın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar