160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Duyarlı vatandaş yaralı leyleği arazide bırakmadı, ilçeye götürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Duyarlı vatandaş yaralı leyleği arazide bırakmadı, ilçeye götürdü
Abone ol
Konya'nın Kulu Ilçesi Kömüşini Mahallesinde, Arazide Yaralı Bir Leylek Olduğunu Duyan Selami Kolcu, Yaralı Leyleği Bularak Arabasıyla Yaklaşık 30 Kilometre Uzaklıktaki Ilçe Merkezine Götürüp Tedavisinin Yapılması Için Yetkililere Teslim Etti.

Konya’nın Kulu ilçesi Kömüşini Mahallesi’nde, arazide yaralı bir leylek olduğunu duyan vatandaş, yaralı leyleği bularak arabasıyla yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine götürüp tedavisinin yapılması için yetkililere teslim etti.

Kömüşini Mahallesinde yaşayan çiftçi Selami Kolcu, komşularından kırsal arazide yaralı bir leyleğin olduğunu duydu. Bunun üzerine belirtilen mevkiye aracıyla giden Selami Kolcu, yaralı leyleği buldu. Selami Kolcu, yaralı hareketsiz haldeki leyleği kontrollü bir şekilde aracına aldı. Kolcu, daha sonra yaklaşık 30 kilometre mesafedeki ilçe merkezine gidererek leyleği Kulu Belediyesi veteriner hekimine götürdü. Ancak burada leyleğe bakamayacaklarını söylemeleri üzerine Kolcu, Kaymakamlığa giderek durumu bildirdi. Kaymakam Ömer Faruk Canpolat’ın Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdiği talimatla ilgililer yaralı leyleği tedavisi yapılmak üzere Selami Kolcu’dan teslim aldı.

Duyarlılığı ile örnek olan Selami Kolcu, leyleği Kömüşini Mahallesi’nde arazide yaralı vaziyette bulduğunu anlatarak, "Hareketsiz halde Kulu’ya getirdim. Kulu Belediyesi veteriner hekimi buna bakmadı. Ben de Kaymakam beye geldim. Kaymakam beye teşekkür ediyorum, İlçe Tarımdaki veteriner arkadaşları çağırdı. Buraya geldiler, güzelce aldılar. Herhalde üniversitedeki hayvan hastanesine götürüp bu hayvanı inşallah tedavi edecekler" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurova çiftçisi bu sene ayçiçeğinden umutluÖnceki Haber

Çukurova çiftçisi bu sene ayçiçeğinden u...

Tokatta 660 yıllık Ahi Paşa Camii göz kamaştırıyorSonraki Haber

Tokatta 660 yıllık Ahi Paşa Camii göz ka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar