17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8632
EURO35.1844
ALTIN2451.1
Yusuf Cinkara Otomotiv

Dünyaca ünlü sanatçı Loreena Mckennıtt, Türkiyeye geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyaca ünlü sanatçı Loreena Mckennıtt, Türkiyeye geliyor
Abone ol
Kanadalı şarkıcı Ve Besteci Loreena Mckennitt, 30 Yılı Aşan Kariyerinde çıkacağı Dünya Turnesi çerçevesinde Türkiye'ye Geliyor

Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, 30 yılı aşan kariyerinde çıkacağı dünya turnesi çerçevesinde Türkiye’ye geliyor.

Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, Türkiye’ye geliyor. 30 yılı aşan kariyerinde “Eklektik Kelt” müziğiyle dünya çapında 20 milyona yakın albüm satan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, yepyeni albümü “The Road Back Home” ardından çıktığı “The Mask and Mirror 30.Yıl Turnesi” çerçevesinde 30 Haziran’da İzmir, 1 Temmuz’da Ankara, 2 Temmuz’da İstanbul konserleri ile dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Loreena McKennitt, kariyerinin en özel şarkılarını İzmir, Ankara ve İstanbul’daki hayranları için seslendirecek.

Loreena’nın 2024 yılında yayınladığı albümü “The Road Back Home” sanatçının köklerine kariyerinin başlangıcına, folk dünyasındaki ilk günlerine ve folk dünyasının karakteristik topluluk kültürüne bir tür müzikal geri dönüşü yansıtıyor.

Yeni albümünde arp çaldı

Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler’e uzanan çağdaş fikirlerin zengin ve eklektik bir sunumu niteliğinde olan, Nyckelharpa (İsveç halk çalgısı), ud, kanun, Flamenko gitar, vurmalılar gibi çeşitli enstrümanlarla bezeli albümde ünlü sanatçı McKennitt vokallerin dışında piyano, klavye, akordeon ve arp çaldı.

Grammy ödüllerine ise 2 kez aday gösterildi

Dört kıtada altın, platin ve multi-platin satış rakamlarına ulaşan Loreena McKennitt, başarılı kariyeri boyunca aralarında Kanada’nın en önemli müzik ödülü Juno’nun ve Billboard Uluslararası Başarı Ödülü’nün de yer aldığı sayısız ödüle layık görüldü, Grammy ödüllerine ise 2 kez aday gösterildi.

Loreena Mckennıtt

Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, 1985 yılında yayınladığı “Elemental” albümüyle çıkış yaparak adını kısa sürede duyurdu. McKennitt, kariyeri boyunca Brian Hughes, Donald Quan, Hugh Marsh, Caroline Lavelle, Stefn Hannigan, Rick Lazar, Hossam Ramzay, Annbjrg Lien, Nigel Eaton, Manu Katché, Charlie Jones, Ben Grossman, Jason Hann, Tal Bergman, Tim Landers, Clive Deamer, Ed Henley, Haig Yazdjian, Panos Dimitrakopoulos, Sokratis Sinopoulos ve Georgios Kontogiannis gibi farklı ülkelerden başarılı müzisyenlerle iş birliği yaptı.

2006 sonbaharında yayınlanan 7. stüdyo albümü An Ancient Muse’un stüdyo kayıtlarını İngiltere’deki Real World Stüdyoları’nda gerçekleştiren McKennitt, Katibim (Üsküdar’a Giderken) şarkısından esinlendiği “Sacred Shabbat” ve yoğun ud ve kanun sesleriyle süslü “The Gates of Istanbul” şarkılarına da yer verdi. “Caravanserai” şarkısının single olarak yayınlandığı albümün tanıtım filmi ise Peri Bacaları’nda çekildi.

Loreena McKennit, 30. sanat yılını kutladığı 2014 yılında “The Journey So Far” albümünü, 2018 yılında da son albümü “Lost Souls” u hayranlarıyla buluşturdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydında jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyorÖnceki Haber

Aydında jandarma ekipleri uyuşturucuya g...

Otomobilin çarptığı motosiklet kazasında ölü sayısı 2ye yükseldiSonraki Haber

Otomobilin çarptığı motosiklet kazasında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar