160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Dünya Kız Çocukları Günü, Mersin’de Renkli Etkinliklerle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Kız Çocukları Günü, Mersin’de Renkli Etkinliklerle Kutlandı
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü coşkuyla kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü coşkuyla kutladı.

Etkinlik ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen çeşitli atölye ve etkinliklerde, kent genelindeki birçok okuldan gelen kız çocukları gün boyunca gönüllerince eğlendi.

Her özel günde olduğu gibi bu anlamlı günü de unutmayan Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için dolu dolu bir program hazırladı.

Seramikten bileklik yapımına, drama atölyelerinden çiçek dikim ve spora kadar pek çok farklı alanda düzenlenen etkinlikler, çocukların hem eğlenceli hem de öğretici bir gün geçirmesini sağladı.

Etkinlikler sırasında uzmanlar tarafından mahremiyet ve çocuk hakları eğitimi de verildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Aile ve Çocuk Şube Müdürü Nazlı Cemre Dursun, bu yıl 14 farklı atölye düzenleyerek hem psikomotor hem de psikososyal gelişimi destekleyen etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dursun, “Drama atölyesi, resim atölyesi, sanat terapisi, seramik atölyesi, spor ve yoga gibi çeşitli etkinlikler düzenledik.

Çocukların güvenliği, yaşam hakları ve kendini ifade etme özgürlüğü bizim için çok önemli konular.

Bu sebeple mahremiyet eğitimi ve çocuk hakları atölyesi de etkinliklerimizin önemli bir parçasıydı” dedi.

Çocukların bu tür etkinliklerle birbirleriyle iletişime geçerek sosyalleşme fırsatı bulduğunu ifade eden Dursun, “Bu atölyeler, psikososyal becerilerini geliştirmelerine ve kendi farkındalıklarını artırmalarına destek sağladı.

Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Çocuklar bizim geleceğimizin güvencesi, aynı zamanda yaşama sevincimiz.’

Biz de kız çocuklarına mutlu oldukları bir gün hediye etmek istedik” diye konuştu.

Etkinlikte, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, ilgili müdürler ve personel de hazır bulundu.

Ayrıca, MESKİ müdürleri ve çalışanları çocuklara suyun önemini eğlenceli bir dille anlatarak çevre bilincini artırmaya yönelik etkinlikler düzenledi.

Gün boyunca patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapılan etkinlikte, sahil çocukların neşeli kahkahalarıyla şenlendi.

Çocuğunu sürekli olarak Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne getirdiğini söyleyen velilerden Dilek Terzioğlu, etkinliğin çok mutluluk verici olduğunu belirterek, “Kızım buraya geldiğinde çok eğleniyor, çok memnunuz.

Belediyemizin böyle bir etkinlik yapması gerçekten çok güzel. Kız çocuklarını düşünmek ve onların özel gününü kutlamak kadar değerli bir şey yok” dedi.

Etkinlikte yer alan çocuklar da duygularını paylaştı. Kendileri için düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlenen Elif Sude Bedir, “Yüzümü boyadım, balonlar yaptık ve kilden kase yaptık.

Birçok atölye kuruldu ve tek tek bütün atölyelere baktım.

Bugün bizim günümüz, Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Naz Esen isimli bir başka minik ise, “Resim yaptım, taş boyama yaptım.

Arkadaşlarımla Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne geldik. Eğlenceli bir gün geçirdik, iyi ki böyle bir etkinlik olmuş.

Zaten burayı çok seviyorum ve sık sık geliyoruz” dedi.

Atölyelerde eğlenen Esila Aydın da “Burada bileklik yaptım, resim ve boyama yaptım.

Dünya Kız Çocukları Günü’nde burada olmak çok güzel.

Arkadaşlarımla eğleniyoruz, burayı sevdim” şeklinde konuştu.

Etkinlikler, yüzlerce çocuğun katılımıyla coşkulu bir şekilde devam etti ve gün boyunca süren aktivitelerle kız çocuklarına özel anlar yaşatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik, hem çocuklar hem de aileleri tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marina, liman ve çekeklerde yangın denetimiÖnceki Haber

Marina, liman ve çekeklerde yangın denet...

Öğretmen Fikri Çalışkan sanat evi hayran bırakıyorSonraki Haber

Öğretmen Fikri Çalışkan sanat evi hayran...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar