
Suriye’de görev yaparken şehit olan Osman Oktay’ın acı haberi İzmir’deki ailesine ulaştı. Şehit, vasiyeti üzerine babasının yanına defnedilecek.

Suriye’nin kuzeyinde görev yapan Piyade Uzman ÇavuşOsman Oktay (32), 7 Şubat'ta üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralandı.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören Oktay, tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.
Acı Haber Ailesine Ulaştı
Şehidin İzmir'in Konak ilçesiKocakapı Mahallesi’ndeki baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Aile, yakınları ve komşular, Oktay’ın evine akın etti.
Düğün Hazırlığı Yapıyordu
Şehit Osman Oktay’ın geçtiğimiz ay nişanlandığı ve Mayıs ayında düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Ancak düğün değil, şehitlik nasip oldu.
Son Yolculuğuna Uğurlanacak
Şehidin cenazesi, vasiyeti üzerine 2010 yılında vefat eden babası Hasan Oktay’ın mezarının bulunduğu Buca Kaynaklar Mezarlığı’na defnedilecek.
Ağabeyi Mustafa Oktay:
"Kardeşim, 2018’den bu yana kutsal görevini sürdürüyordu. Kuzey Irak, Libya ve Edremit’te görev yaptı. Son olarak Suriye’ye geçti ve şehit oldu. Vatan sağ olsun!"
Silah arkadaşları, Osman Oktay’ın kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Yorum Yazın