28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

Down Sendromlu afetzedeler için +1 Sokağı kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Down Sendromlu afetzedeler için +1 Sokağı kuruldu
Abone ol
Kahramanmaraş’ta afetzede Down Sendromlulara ve ailelerine konteynerlerden “+1 Sokağı” oluşturuldu. Kahramanmaraş’ta Koordinatör olarak görev yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, +1 Sokağı hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş’ta afetzede Down Sendromlulara ve ailelerine konteynerlerden “+1 Sokağı” oluşturuldu. Kahramanmaraş’ta Koordinatör olarak görev yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, +1 Sokağı hakkında bilgi verdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan ve 11 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaralar sarılıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Down Sendromlu 20 kişi ve aileleri için konteynerlerden +1 sokağı oluşturuldu. Oluşturulan sokakta, hobi bahçesi, kurs ve çocuk oyun alanları gibi sosyal alanlar yer alıyor.

Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının AFAD tarafından karşılandığını ifade eden Koordinatör Vali Çetin Oktay Kaldırım, +1 Sokağının doğayla iç içe olduğunu ve down sendromlu vatandaşların rahat etmesi için hazırlandığını söyledi.

Vali Kaldırım;

"Şu anda içinde bulunduğumuz +1 Sokağı çok iyi dizayn edildi. Bu sokağı sadece biz dizayn etmedik. Burada onları temsil eden hem bir sivil toplum örgütü var hem de bizzat kendilerinden fikir alarak dizayn ve tasarımı beraber yaptık. Yer boyamaları, konteyner giydirmelerini beraber yaptık. +1 Sokağı down sendromlu ve aileleri için tasarlanmış bir yaşam merkezi. Çok güzel bir lokasyonda. Burada 20 ailemiz kalacak. Depremden etkilenen down sendromlu çocuklarımızı hem barındıracağımız hem konaklatacağımız hem de bütün ihtiyaçlarını karşılayacağımız son derece güzel, şık örnek bir mekan oluşturmuş olduk. Sadece deprem bölgesinde değil başka bölgelerde de benzer bir örneğinin olduğunu düşünmüyorum. Bütün ekibimiz ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir proje ortaya çıktı. Down sendromlu çocuklarımız aileleriyle birlikte buraya geldiklerinde onları ziyaret ettim. Onların yüzündeki mutluluğu görmek her şeye bedel, her şeye değer. Devletimize dua ediyorlar" dedi.

Deprem felaketinde evi ağır hasar alan afetzede anne Rabia Eren, herkesin birbirini anladığını ifade ederek +1 Sokağının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Eren;

"Allah devletimizden ve milletimizden çok razı olsun. Diğer komşularımın çocukları bizim çocuklar gibi. Hepsi de down sendromlu aileler. Herkeste birbirini anlayan kişiler. Çok memnunuz." dedi.

Down sendromlu Esra Eren ise arkadaşlarıyla olmaktan duyduğu mutluluğu aktararak, sokağın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihin gölgesinde “Türk Mutfağı” etkinliğiÖnceki Haber

Tarihin gölgesinde “Türk Mutfağı” etkinl...

Kahramanmaraş’ta hurda araçların bulunduğu alanda yangın çıktıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta hurda araçların bulundu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar