20 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Dondurucu soğuklarda yaban hayata umut oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dondurucu soğuklarda yaban hayata umut oldular
Abone ol
Batman’ın Hasankeyf Ilçesinde Orman Işletme şefliği Ekipleri, Yiyecek Bulmakta Zorlanan Yaban Hayvanları Ve Kuşlar Için Doğaya Yem Bıraktı.

BATMAN (İHA) – Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Orman İşletme Şefliği ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları ve kuşlar için doğaya yem bıraktı.

Kışın en çetin günlerinde, zorlu arazi şartlarına ve dondurucu soğuğa rağmen sahaya çıkan ekipler, ormanlık alanlarda gerçekleştirdikleri yemleme çalışmalarıyla doğadaki canlıların hayatta kalmasına önemli katkı sağladı. Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, yaban hayatının korunmasına verdikleri önemi vurgulayarak, ‘’Zorlu kış şartlarında yaban hayatının yanında olmaya devam ediyoruz. Doğadaki her canlının yaşam hakkını korumak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Orman İşletme Şefliğimizin özverili çalışmaları sayesinde yaban hayvanlarımızın açlık ve soğuk nedeniyle zor durumda kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür faaliyetler yalnızca hayvanlarımızı değil, aynı zamanda ekosistemin dengesini korumak açısından da büyük önem taşıyor. Tüm vatandaşlarımızı doğaya ve yaban hayatına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Kaymakam İmrak, benzer yemleme çalışmalarının kış mevsimi boyunca düzenli aralıklarla devam edeceğini kaydederek, vatandaşlardan da doğaya zarar verebilecek davranışlardan kaçınmaları yönünde çağrıda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KTO Karatay Üniversitesi ile TÜGVA arasında İhtisas Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı Önceki Haber

KTO Karatay Üniversitesi ile TÜGVA arası...

Şahinbey Ampute lider oldu Sonraki Haber

Şahinbey Ampute lider oldu

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar