28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Domain Alım Satım Nasıl Yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domain Alım Satım Nasıl Yapılır?
Abone ol
2. el Domain alıp satmak, bazıları için gizli korsan hazinesini bulmuş gibi domain tahmin etme heyecan verici bir maceradır.

2. el Domain alıp satmak, bazıları için gizli korsan hazinesini bulmuş gibi domain tahmin etme heyecan verici bir maceradır.

20 yıl önce 8 dolara satın alınan domainlerin bugün milyonlara satıldığına dair hikâyeler var. Elbette bu, daha maceracı olanlarımızı “Nasıl Değerli domain bulurum?” diye düşünmeye sevk ediyor.

Değerli domainleri seçerken; web site projelerinde en önemli faktör kreatif bir domain seçimidir. Web sitesinde yer alacak içeriklere dair fikir veren bir alan adı seçilebilir. Adınız ve soyadınızdan oluşan bir domain oluşturmak zorunda değilsiniz. Domain seçiminde âdeta bir marka gibi düşünerek kendi kişisel marka kimliğinizi inşaa edebilirsiniz.

Domain seçerken seo toollarını kullanıp kelime öbeklerine göre içerik yaratırsınız. Kelime öbekleri bir domaine ziyaretçi gelip gelmeyeceği fikri verir. Zaten seo uzmanları kelime öbeklerine göre içerik oluşturur. Tabi sıfır hiç kayıt edilmemiş bir domainde arama sıralaması zaman alır.

Eski kayıt edilmiş domainlerde en önemlisi kelime öbeklerinin Anahtar Kelime Zorluğu %40 ve üstü domainleri tercih etmenizi öneririm. Kelime Öbekleri 10 milyon üstü domainler değerli bir domaindir.

Eh, domain sektöründe okyanus büyük. Ana gemide para kazanma olasılığınız düşüktür ve yanlış gemilerin peşinden koşarak çok fazla zaman ve para harcamakla yükümlüsünüz. Sizi bu zor ganimete doğru yönlendirmek için bir haritaya veya başka bir avantaja ihtiyacınız var.

Alan adlarını kâr amacıyla alıp satmaya yönelik denenmiş ve doğrulanmış beş ipucu, sizi bir uzman olmaya yönlendirebilir.

Satış Odaklı Domain Almak İçin 5 İpucu?
Kısa ve jenerik Domainler seçin. Satışı Kolay olan domainler jenerik domainlerdir.
Global com domain uzantıları en çok tercihiniz olmalıdır.
7 karakterden kısa olmayan net org biz info gibi uzantılı domainlere yatırım yapmayın.
Kelime öbekleri yüksek trafikli aranma hacmi yüksek domainler tercih edin
Anahtar Kelime Zorluğunu %40 üstü olmalı
Domain Almadan önce Spam Scoru Kontrol ediniz. %50 Üstü Domainler Aranmada sıkıntı verir
BTK Yasağı var mı? Kontrol Edin. Yasağı olan domainler jenerik değilse tercih etmeyiniz. Marka ismi ise tercih etmeyiniz.
Türkiye’de Domain Alım Satım Yapılan Platformlar hangileridir.
Natro
Şirketismi Domain alım satım Platformu
Atak Domain
Fipek
Domainyurdu
Jenerik Domain Nedir?
Jenerik Domain (Yani Jenerik Alan Adı), bir kelime veya kelime grubunun karşılığı sözlükte yer almasıdır. Örneğin sirket.com veya cisim.net gibi domainlerin karşılıklarını doğrudan sözlükte bulabildiğimiz için bu alan adları birer Jenerik Domain örneğidir.

Örneğin konut.com veya havale.net gibi alan adlarının karşılıklarını doğrudan sözlükte bulabildiğimiz için bu alan adları birer Jenerik Domain örneğidir.

Domain satmak için uygun, güzel, başarılı, çekici alan adı bulmak bu işte en çok zamanınızı alacak aşamadır.

Önce iyi bir domain’in sahip olduğu özelliklere bakalım. Uzunluk: Gayet açık. Bir domain adı ne kadar kısaysa o kadar değerlidir. İsim uzadıkça değeri de düşer.

Örneğin 3 ve 4 harfli domain adları arasındaki fiyat farkı 5X ise, 7 ve 8 harfli domain adları arasındaki fark 2X’tir. Akıl Kalıcılık: Sözlükte geçen bir domain adı çok değerlidir.

Örneğin kalemlik.com, kalemlikdunyasi.com gibi bir domain adından daha kıymetlidir. Tabii sözcüğün popülerliği de yine fiyatına direkt etki eder. Domain adının akılda kalıcılığı, ezberlenebilirliği, marka adına uygun oluşu da değerini artıran diğer unsurlardır.

Domain Yaşı: Daha önce başka biri tarafından kullanılan ve süresi dolan domain’lerin tarihçesi vardır. Yani 2004 yılında alınan bir domain’in değeri 2019 yılında alınan bir domain’den daha yüksektir.

Çünkü arama motoru optimizasyonu, trafik tarihçesi gibi metrikler nedeniyle değeri yükselir. Google’de üst sıralarda çıkmayı etkileyen önemli hususlardan birinin domain yaşı (diğer ifadeyle domain otoritesi) olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Uzantı: Domain uzantısı da yine domain değerine direkt etki eden bir bileşendir.

En popüler uzantı .com’dur. Onu .net ve .org takip eder. .com uzantısı internet kullanıcılarının en aşina olduğu uzantı olduğu için değerlidir.

yani kiralikdrone.com ve kiralikdrone.net domaininden pahalı olması gayet normaldir. Ayrıca belirtelim ki yüzlerce uzantı mevcut olduğu için çok iyi bir kelimeyi taze bir uzantıyla satın alabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil köpeğe çarptı: 5 yaralıÖnceki Haber

Otomobil köpeğe çarptı: 5 yaralı

İzmirde okulda çıkan yangın paniğe neden olduSonraki Haber

İzmirde okulda çıkan yangın paniğe neden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar