14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Doğanın Et lezzeti Kuzugöbeği sofralarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğanın Et lezzeti Kuzugöbeği sofralarda
Abone ol
Manisa’nın Sarıgöl Ilçesi Ve çevresinde Etkili Olan Bereketli Yağışların Ardından Doğada Kendiliğinden Yetişen Kuzugöbeği Mantarları Toplanmaya Başlandı. Lezzetiyle "doğanın Eti" Olarak Bilinen Kuzugöbeği, Hem Sofraları Süslüyor Hem De Pazarlarda Yerini Alıyor.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde etkili olan bereketli yağışların ardından doğada kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarları toplanmaya başlandı. Lezzetiyle "doğanın eti" olarak bilinen kuzugöbeği, hem sofraları süslüyor hem de pazarlarda yerini alıyor.

Yağışların ardından dağlarda bolca çıkan kuzugöbeği mantarı, hem ekonomik değeri hem de eşsiz aromasıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Sarıgöl ve çevresindeki dağlık alanlarda doğal olarak yetişen kuzugöbeği mantarı, yöre halkı tarafından toplanarak hem evlerde tüketiliyor hem de pazarlarda satışa sunuluyor. Kendine has aroması ve et lezzetini andıran tadıyla dikkat çeken mantar, özellikle ilkbahar aylarında yoğun ilgi görüyor.

Evlerde farklı tariflerle hazırlanan kuzugöbeği, pirinçle yapılan yemeklerin yanı sıra yumurta ile pişirilerek de sofralara geliyor.

Sarıgöllü ev kadını Hülya Akkaya, kuzugöbeğinin mevsiminin geldiğini belirterek, "Bu mantarın zamanı şu an. Diğer mantarlardan çok farklı bir lezzeti var. Ciğer tadında oluyor. Genelde pilavlı yapıyoruz, yumurta ile de çok güzel oluyor. Fakir fukaranın eti demek yanlış olmaz" dedi.

Bölge halkı için hem önemli bir geçim kaynağı hem de vazgeçilmez bir lezzet olan kuzugöbeği mantarının önümüzdeki günlerde pazarlarda daha da yaygınlaşması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursada sokak ortasında meydan muharebesi gibi kavga Önceki Haber

Bursada sokak ortasında meydan muharebes...

2581 rakımda arıcılardan yol açma çağrısı Sonraki Haber

2581 rakımda arıcılardan yol açma çağrıs...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar