28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Doğa yürüyüşünde kaybolan adamı arama çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa yürüyüşünde kaybolan adamı arama çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor
Abone ol
Ekipler Arama çalışmasına Başlıyorken

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde doğa yürüyüşü sırasında kaybolan 63 yaşındaki Halis Şimşek için arama kurtarma çalışması dördüncü gününde de devam ediyor.

Bayram tatili dolayısıyla İstanbul’dan, Isparta’nın Eğirdir ilçesine gelen Halis Şimşek (63), kaybolduğu Sivri Dağı Oluklacı mevkiinde dördüncü günde de aranmaya devam ediyor. Sabah 06.00 sıralarında başlayan arama çalışmalarına; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibi, Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibi, Isparta Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Isparta ve Eğirdir Jandarma Komandolar, ETUDOSK Arama Kurtarma, AFAD, Isparta ARENA Dağcılık Kulübü, Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Spor Kulübü (ISTUDAK), Isparta ve Eğirdir Belediyesi zabıta ekiplerinin katıldığı 200 kişilik ekip, 2 adet iz takip köpekli tim, 3 dron ve İnsansız Hava Aracı (İHA) yardımıyla kayıp vatandaşı bulmak için Sivri Tepesi eteklerinde çalışmalarını sürdürüyor.

"Bugün yaklaşık 200 kişilik bir kurtarma ekibi var"

Kayıp ihbarının alındığı pazar gününden beri arama çalışmalarına katılan Eğirdir Turizmini Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSK) Başkanı Durmuş Uçgun, bugün sabah saat 06.00 itibariyle yeniden Oluklacı mevkiine çıkarak tarama yaptıklarını belirterek "Halis Şimşek’i arama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Dağın doğu yamacı tarandı, yarın da kuzey kısmını tarayacağız” dedi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Uçgun "Pazar günü Eğirdir Sivri Dağı Oluklacı mevkiinde dağda kayıp haberi alındı. O günden bugüne kadar aramalar devam ediyor. Bugün yaklaşık 200 kişilik bir kurtarma ekibi var. Sabahları 06.00’da başlayıp akşam 21.00’e kadar arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Dağın Doğu yamacını arama yaptık. Burada hiç bir iz, emare bulunmadı. Yarın da dağın Kuzey yamacını arama yapacağız" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakarya Büyükşehir yaya geçitleri ve bordürleri yeniliyorÖnceki Haber

Sakarya Büyükşehir yaya geçitleri ve bor...

Osmaniye’ye bin 356 köy evi yapılacakSonraki Haber

Osmaniye’ye bin 356 köy evi yapılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar