160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Diyarbakırda Tarım Konseyi kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda Tarım Konseyi kuruldu
Abone ol
Diyarbakır'da 68 Sivil Toplum örgütü (stk) Ve özel Sektör Temsilcilerinin Yer Aldığı Diyarbakır Tarım Konseyi, Düzenlenen Basın Toplantısı Ile Kuruluşunu Ilan Etti.

Diyarbakır’da 68 sivil toplum kuruluşu (STK) ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Diyarbakır Tarım Konseyi, düzenlenen basın toplantısı ile kuruluşunu ilan etti.

Merkez Yenişehir ilçesi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in katılımıyla, tarımla ilgili sivil toplum örgütü ve özel sektör temsilcileri Diyarbakır’da ‘Tarım Konseyi’ni kurdu.

Basın açıklamasında bulunan DTB Başkanı Engin Yeşil, GAP sulama yatırımlarının tamamlanmasıyla üretimin 3 kat artırılacağını, Diyarbakır’da devam eden Silvan Projesi ile 2 milyon 350 bin dönüm, Dicle Kral Kızı Sulama Projesi’nin tamamlanmasıyla da 1 milyon 150 bin dönüm alanın sulu tarıma geçeceğini söyledi.

Diyarbakır’ın tarih boyunca tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yeşil, "Diyarbakır’da tarımsal üretim 3 kat artacak. Diyarbakır tarih boyunca tarımda önemli bir yere sahip olmuştur. En eski köy yerleşmelerinden biri olan Ergani yakınlarındaki Çayönü Tepesi, günümüzden 10 bin yıl önceye kadar gitmektedir. Günümüzde de tarıma dayalı kalkınma projesi olan GAP Projesi’nde, Diyarbakır yüzde 25 sulanabilir alan ve sulama hedefleri açısından en büyük paya sahip illerden bir tanesidir" dedi.

Yeşil, konseyin kurulma nedenlerini de sıralayarak Diyarbakır’da tarım sektörüne gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Konseyin icra kurulu; Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Veteriner Hekimleri Odası Diyarbakır Şubesi, SS Lice Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bismil Pamuk Üreticileri Birliği, Damızlık Manda-Süt ve Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği ve tohum üreticileri temsilcilerinden oluşuyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirtte patpat kazası: 1 yaralıÖnceki Haber

Siirtte patpat kazası: 1 yaralı

Kural tanımayanlara 232 bin 55 TL para cezasıSonraki Haber

Kural tanımayanlara 232 bin 55 TL para c...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar