160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Diyarbakırda deprem konutları hızla yükseliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda deprem konutları hızla yükseliyor
Abone ol
Kahramanmaraş Merkezli 6 şubat'taki Depremlerden Etkilenen Diyarbakır'da Toplu Konut Idaresi Başkanlığı (toki) Tarafından Temeli Atılan Binalar Hızla Yükselmeye Devam Ederken Alanda örnek Daire Tamamlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükselmeye devam ederken, alanda örnek daire tamamlandı.

TOKİ tarafından Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Diyarbakır’da ihalesi tamamlanan 6 bin 40 konutun yanı sıra vatandaşların ihtiyacının karşılanacağı sosyal donatıların yapımı 7/24 şeklinde sürüyor. TOKİ konutlarının yapımı ile ilgili bilgi veren TOKİ İnşaat Uzmanı Kürşat Gedikoğlu, depremzedeler için Oğlaklı Mahallesi’ndeki çalışmaların 7/24 devam ettiğini söyledi. Vatandaşların kullanımı için sosyal alanlar, yürüyüş yolları, spor sahaları ve çocuk oyun parklarının olduğunu belirten Gedikoğlu, "Oğlaklı Mahallesi’nde 5 etaptan oluşan 6 bin 40 konutun yapılması hızla devam ediyor. Çermik ilçesinde ise 238 konutun yapımına başlandı. Radye temel üzeri tünel kalıp kullanılarak inşa edilen evler, yatay mimariye uygun olarak zemin artı 3 ve 4 kat olarak yapımları hızla sürüyor" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kavurucu sıcaklarda serinleyip şifa buluyorlarÖnceki Haber

Kavurucu sıcaklarda serinleyip şifa bulu...

Aydında bir kişi sokakta ölü bulunduSonraki Haber

Aydında bir kişi sokakta ölü bulundu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar