160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Diyarbakırda 2 milyon yazlık çiçeğin üretimi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda 2 milyon yazlık çiçeğin üretimi başladı
Abone ol
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FARKLI TÜR VE RENKLERDE 2 MİLYON ÇİÇEĞİ TOPRAKLA BULUŞTURMAYI HEDEFLEDİĞİ BAHAR-YAZ SEZONUNDA BİTKİ ÜRETİMİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, farklı tür ve renklerde 2 milyon çiçeği toprakla buluşturmayı hedeflediği bahar-yaz sezonunda bitki üretimi çalışmalarına başladı.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin doğasına ve iklimine uygun bitkileri üreteceği Yenişehir ilçesi Fidanlık Şefliğinde toplam 2 milyon mevsimlik yazlık çiçek, kentin park, kavşak ve orta refüjlerine dikilecek.


Ekipler, üretim aşamasından önce sera ve tünellerin, başta temizlik olmak üzere bakım-onarımlarını gerçekleştirdi.


Mayıs’ta dikimine başlanacak 700 bin kadife, 600 bin petunya, 600 bin zinnia, 30 bin vapur dumanı, 40 bin horoz ibiği ve 30 bin gazanya çiçeği için çalışmalar Temmuz’a kadar sürecek.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentte dikeceği yazlık mevsimlik çiçekleri gelen talepler doğrultusunda vatandaşlara, kamu kurumlarına ve ilçe belediyelerine ücretsiz dağıtacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurovada bayram öncesi yoğun denetim Önceki Haber

Çukurovada bayram öncesi yoğun denetim

Konya Büyükşehir bayrama hazır Sonraki Haber

Konya Büyükşehir bayrama hazır

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar