160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

“Dış gebelik ihmal edilirse ölüme yol açabilir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dış gebelik ihmal edilirse ölüme yol açabilir”
Abone ol
KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI OPR. DR. SAMİ ŞAHİN, DIŞ GEBELİĞİN İHMAL EDİLMESİ DURUMUNDA ÖLÜME YOL AÇABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sami Şahin, dış gebeliğin ihmal edilmesi durumunda ölüme yol açabileceğini söyledi.


Tıpta ektopik gebelik olarak adlandırılan dış gebelik hakkında bilgilendirmede bulunan Liv Hospital Samsun Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Opr. Dr. Sami Şahin, “Dış gebelik, rahim içinde yerleşmesi gereken gebelik kesesinin rahim dışında başka bir yerde yerleşmesi durumudur. En sık tüplerde izlenen bir durum olmasına rağmen, yumurtalıklarda, rahim ağzında, eski sezaryen skarında, batında da görülebilmektedir” dedi.



“Risk gruplarındakiler dikkatli olmalı”


Riskli grupların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Opr. Dr. Sami Şahin, “Daha önce dış gebelik geçirenler, tüplerinden ameliyat olanlar, ria (spiral) kullanmış veya kullanmakta olan hastalar, İVF (tüp bebekle) gebe kalanlar, doğum kontrol ilacı kullananlar, daha önce cinsel yolla bulaşan hastalık kapanlar (gonore, klamidya), pelvik inflamatuar hastalık geçirenler, sigara içenler veya daha önce içmiş olanlar, karından ameliyat geçirenler, spontan düşük yapanlar, 40 yaş üzerindekiler, ilk ilişkileri 18 yaşından küçük olanlar, vajinal duş alanlar, infertilite hastaları dış gebeliğin daha çok görüldüğü risk gruplarıdır” şeklinde konuştu.



“Dış gebelik tedavi edilebilir”


Dış gebeliğin ihmal edilirse ölümcül seyredebileceği uyarısında bulunan Sami Şahin, şunları söyledi:


“Dış gebelik belirtileri; vajinal lekelenme ve kanama, keskin ağrılar, karnın tek tarafında meydana gelen ağrı, kilo kaybı, sindirim sisteminde bozukluk, baş dönmesi bayılma ve rektal basınçtır. Dış gebelik tedavi edilebilmektedir. Bu tedaviler; ilaç tedavisi, erken tanı alıp gebelik ilerlememişse (gebelik değeri ve kese boyutuna göre değişir) veya dış gebelik yırtılmadıysa; ameliyat, tüpün alınması, tüpün ağızlaştırılmasıdır.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Buhara muhtarlarla bir araya geldiÖnceki Haber

Vali Buhara muhtarlarla bir araya geldi

Bağlar Belediyesinin eğitime verdiği destekten 55 öğrenci üniversiteli olduSonraki Haber

Bağlar Belediyesinin eğitime verdiği des...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar